Búcsút vett a közélettől Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós leköszönő polgármestere


-A A+

Polgármesteri minőségében utolsó sajtótájékoztatóját tartotta csütörtök délben Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós leköszönő elöljárója. Alapgondolatát főként a köszönet és a hála jellemezte, mint mondta: nagy hivatás, ugyanakkor megtiszteltetés volt szülővárosa első emberének lenni.

„Köszönetek egész sorát kell megfogalmaznom, hisz a tanácstestülettel kezdődően, a hivatali alkalmazottakon át, egészen a közvetlen környezetemig, nagyon sok embernek tartozom hálával” – kezdte mondandóját, hozzátéve: örömmel tölti el, hogy számos olyan fejlesztés elindult a városban, amelyre a korábbi években, sőt, évtizedekben sem volt példa.

Mint fogalmazott, olyan örökséget hagy maga mögött, amelyre az új városvezetés belátása szerint, bátran építkezhet, példaként pedig a további kilenc utca felújítására vonatkozó aláírt szerződést említette.

Nagy Zoltán hangsúlyozta, hogy a szóbeszéddel ellentétben, a továbbiakban nem kíván szerepet vállalni a közéletben, ebbe az önkormányzati képviselőtestületi munka is beletartozik.

„Sokat fontolgattam ezt a témát, de nem az a típusú ember vagyok, aki ellenzékben dolgozik” – jegyezte meg, mondván az Erdélyi Magyar Szövetség képviselőinek is azt javasolta, hogy konstruktív, építő jellegű ellenzékként végezzék munkájukat.

Az új városvezetés ünnepélyes beiktatását pénteken tíz órától tartják a Gyergyószentmiklósi Művelődési Ház színháztermében.








EZT OLVASTA MÁR?

X