Beiktatták hivatalába Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét


-A A+

Megtartotta pénteken alakuló ülését Hargita Megye Tanácsa, és letette hivatali esküjét Borboly Csaba, aki a negyedik mandátumát kezdheti el a testület élén. A rendhagyó módon szabadtéren megszervezett ceremónián az összefogást tartották legfontosabbnak a felszólalók.

A Hargita Megye Tanácsa szabadtéri oszlopcsarnokában megtartott alakuló ülésen jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Ion Proca prefektus. Jelen voltak a térség parlamenti képviselői, meghívott polgármesterei, valamint a sajtó képviselői. A csíki hideget hősugárzók felállításával próbálták némileg ellensúlyozni a szervező megyei tanács munkatársai.

„Csapatban és őszintén érdemes dolgozni”

A jogi formaságokat követően letette az esküt a megyei képviselőtestület 24 tagja, valamint Borboly Csaba elnök. A 30 tagú testület további tagjai hamarosan csatlakoznak majd társaikhoz. Az újraválasztott megyevezető székfoglaló beszédében úgy fogalmazott: a változások időszakában, a koronavírus okozta megváltozott helyzetben is bízik abban, hogy a most mandátumot kezdő új testület megfelelően tud alkalmazkodni és folytatni fogja az előző testület kihívásokkal teli munkáját. „Hiszem azt, hogy csapatban és őszintén érdemes dolgozni” – jelentette ki.

Az elnök kitért a közelgő parlamenti választásokra. Hangsúlyozta: fontos, hogy a részvétel tekintetében a megye mindhárom térsége „dobogós helyen” végezzen. Borboly Csaba kiemelte: nagy lehetőséget kapott azzal, hogy rendeződni látszik a csíkszeredai városvezetés és a megyei vezetés éveken át hűvös viszonya. Ugyanígy hisz a megfelelő kapcsolatok fenntartásában a gyergyószentmiklósi és a székelyudvarhelyi városvezetéssel, a térség önkormányzataival, civil szervezeteivel, a gazdasági élet szereplőivel is.

„Mindennek megvan a maga ideje és a politikai választások végezetével, miután az eredményeket kihirdették, a verseny véget ért. Amikor önkormányzatokról beszélünk, még inkább igaz az, hogy a versenyt együttműködésnek, együtt gondolkodásnak, az egymásért való cselekvésnek, az egymás felé való fordulásnak kell követnie. Együttműködés nélkül nem sikerül eredményesnek lenni és elvégezni azt a feladatot, amelyre a megyei önkormányzatban vállalkoztak. (…) A bizalom és az együttműködés a két kulcsszó” – fogalmazott köszöntőjében Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A megyei tanács képviselőtestületének tagjai: Borboly Csaba – elnök (RMDSZ), Bíró Barna Botond (RMDSZ), Barti Tihamér (RMDSZ), Sinka Arnold (RMDSZ), Szentes Antal (RMDSZ), Kolumbán Dávid (RMDSZ), Solyom László (RMDSZ), Rákosi-Seiwart Ildikó (RMDSZ), Márton Csaba (RMDSZ), Hajdu Gábor (RMDSZ), Dávid Lajos (RMDSZ), Portik Erzsébet Edit (RMDSZ), Becze István (RMDSZ), Rátz István (RMDSZ), Ferencz-Salamon Alpár László (RMDSZ), Sándor Barna (RMDSZ), Kántor Boglárka (RMDSZ), Kolozsvári Tibor (RMDSZ), Biró Zsolt (RMDSZ), Lőrincz Árpád István (EMSZ), Györgyi Attila (RMDSZ), Rákossy Botond József (POL), Nagy Mária Terézia (POL), Hârlav Costin (PSD), Vaidos Alexandru (PSD), Dobrean Teodor Constantin (PNL)







EZT OLVASTA MÁR?

X