Független és néppárti polgármesterek és tanácsosok is támogatásukról biztosították Olteán Csongort


-A A+

Több Bihar megyei település független vagy néppárti önkormányzati képviselője biztosította Olteán Csongort, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökét, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselőjelöltjét a támogatásáról.

Az RMDSZ közleménye szerint a háromszéki illetőségű Olteán Csongor megbeszélést tartott Dándé Judittal, Szalacs község képviselőtestületébe az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) színeiben bejutott tanácsossal, aki támogatásáról biztosította az erdélyi magyar ifjúsági szervezetek képviselőjelöltjét.

Közös megegyezésről állapodott meg Gabor Sorinnal is, aki független polgármesterjelöltként indult Értarcsa községben az önkormányzati választásokon. Egyetértettek abban, hogy mindenki számára fontos, hogy a december 6-i parlamenti választásokon „erőt mutassunk fel, a választások után pedig közösen kell a fiatalok ügyéért dolgozni Bihar megyében”.

„Az önkormányzati választásokon van helye a versenynek az olyan településeken, ahol magyar többség van, viszont a parlamenti választásokra kétségkívül együtt kell készülnünk. Bár román nemzetiségűek is támogattak függetlenként, az erős magyar képviselet érdekében most minden magyar egy irányba kell tartson” – mondta a volt polgármesterjelölt.

Hasonlóképp vélekedett Szőnyi László, aki Bihardiószeg községben szintén függetlenként mérettette meg magát az önkormányzati választásokon.

„Most, a világjárvány idején nem lehet kérdés senki számára az összefogás. A fiatalok felmérték ezt a helyzetet, ez derült ki a beszélgetésekből. Most az oktatás újragondolásának, a gazdaság helyreállításának az idejét éljük, ebben egyetértettünk a független vagy a más magyar politikai alakulat fiatal képviselőivel. Összegezve az elmúlt hetet elmondhatom, hogy értékes találkozásaim voltak, nemcsak elvárásokról, hanem konkrét javaslatokról is beszélgettünk. Ugyanakkor megtisztelő, hogy bíznak bennem. Tudatában vagyok annak, hogy a megbízatásom felelősséggel jár. Az első és a legfontosabb célunk, hogy itthon tartsuk a fiatalokat, és ez nem a politikai hovatartozásról szól, hanem az erdélyi magyarságról” – hangsúlyozta Olteán Csongor.

Az idei parlamenti választások előtt az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (az EMNP és a Magyar Polgári Párt egyesüléséből létrejött alakulat) együttműködési megállapodást kötött egymással, aminek értelmében többek között az EMSZ két jelöltje is felkerül – befutó helyen – az RMDSZ képviselőjelölt-listáira.








EZT OLVASTA MÁR?

X