A védelmi minisztertől kérnek magyarázatot a háromszéki hangrobbanásra


-A A+

A háromszéki és sepsiszentgyörgyi elöljárók a védelmi minisztertől kérnek magyarázatot a szerdai nagyerejű hangrobbanásra, amely megyeszerte riadalmat okozott.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor háromszéki tanácselnök csütörtökön levélben fordult Nicolae Ionel Ciucă védelmi miniszterhez és felhívták a figyelmét, hogy a robbanás amellett, hogy megijesztette a lakosságot, de egyes településeken a házak ablakai is beleremegtek, sőt helyenként be is törtek. 

A két elöljáró rámutatott, hogy a háromszékiek kérdésekkel bombázzák a helyi hatóságokat, akik viszont nem tudnak válaszokat adni, ami sok feltételezésre ad okot. Antal Árpád és Tamás Sándor arra várnak választ: igaz-e, hogy egy hangsebességet meghaladó vadászrepülőgép okozhatta a hangrobbanást. Felhívják a figyelmet, hogy a védelmi minisztérium egy nappal az eset után is hallgat, holott hivatalos magyarázatot kellene adnia a robbanás hangjának eredetéről. 

A háromszéki elöljárók emlékeztetik a védelmi minisztert, hogy idén szeptemberben Párizsban is történt egy hatalmas hangrobbanás és ott a hadsereg gyorsan hivatalos magyarázattal szolgált, annak érdekében, hogy elkerüljék a pánikot. Ezzel szemben az egész Háromszék területén hallható szerdai hangrobbanásról sem az illetékes szakminisztérium sem a hadsereg vezetői nem álltak nyilvánosság elé egy magyarázattal. 

A hadügyminiszterhez fordultunk magyarázatért az ismeretlen eredetű hangrobbanás kapcsán, mely Háromszéken történt a...

Posted by Antal Árpád on Thursday, 26 November 2020

 








EZT OLVASTA MÁR?

X