A választási iroda számos új döntést hozott a választások menetével kapcsolatban


-A A+

A Központi Választási Iroda (BEC) vasárnapi ülésén a Megatronic World Productions céget akkreditálta, hogy az urnáktól távozó állampolgárok körében közvélemény-kutatást végezzen a december 6-ai parlamenti választásokkor.

A BEC ugyanakkor jóváhagyott egy döntést a koronavírus-járvány miatt karanténban, vagy elkülönítésben levő állampolgárok szavazását, a mozgóurna kérelmezését illetően is.

A döntés előírja, hogy a közegészségügyi igazgatóságoknak „azonnal, de legkésőbb december 5-éig” el kell küldeniük a választókerületeknek azon személyek listáját, akik esetében elrendelték az elkülönítést vagy karantént, és a listához csatolniuk kell az erről szóló határozatokat is.

A választókerületeknek pedig ezek alapján ki kell nyomtatniuk a mozgóurna kérelmezéséről szóló űrlapot, és el kell juttatniuk azokat a DSP által kiadott iratokkal együtt a prefektusi hivatal révén legkésőbb december 6-án reggel 10 óráig a szavazókörzeteknek.

A BEC egy másik határozata értelmében a szavazófülkékben tilos a fényképezőgépek, kamerák, kamerákkal ellátott mobiltelefonok használata. A szavazókörzet elnökének kötelessége meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a szavazás jó körülmények között folyjon le.

A szavazókörzetek környékén tilos az alkoholos italok fogyasztása és árusítása – szögezi le a BEC egy másik döntése.

(Címlapkép: Pataky Lehet Zsolt)
EZT OLVASTA MÁR?

X