Csörte a piacok körül: Iohannis vagy Ciolacu hazudik?


-A A+

Ludovic Orban mérlegeli a zárt piacok megnyitásának lehetőségét, azonban a PSD ilyen irányú kezdeményezését megtámadta az alkotmánybíróságon.

Kihirdeti-e a fedett piacok újranyitását kimondó törvényt, kérdezte egy újságíró hétfői sajtótájékoztatóján az államelnököt. „A piacok újranyitására vonatkozó törvény nem jutott el hozzám” – válaszolta Klaus Iohannis.

Az államfő kijelentésére heves hangnemű Facebook bejegyzésben reagált Marcel Ciolacu, a PSD elnöke. „Iohannis megint hazudik! A piacok újranyitására vonatkozó törvényt 20 nappal ezelőtt átküldtük kihirdetésre. (…) Iohannis hazudott az oltásokról, hazudott a fertőzésekről és most hazudik a piacok kapcsán” – írta Ciolacu.

Az ellenzéki politikus posztolt egy linket a képviselőház honlapjáról, ahonnan az derül ki, hogy a szóban forgó törvény november 12-én valóban továbbították az államfőnek.

Klaus Iohannis feleslegesen állított valótlanságot, a törvényt ugyanis úgysem hirdethette volna ki, mivel a kormány megtámadta azt az alkotmánybíróságon. Erről Ludovic Orban beszélt szintén egy sajtótájékoztató keretében. A kormányfő ugyanakkor bejelentette, tanulmányozzák annak a lehetőségét, hogy ismét engedélyezzék a zárt piaccsarnokok működését.  

A PSD-nek a zárt piacok működésének engedélyezésére vonatkozó törvénytervezetét, mellyel szemben a kormány alkotmányossági kifogást emelt, a bizottsági vita során a liberális honatyák is megszavazták, a plénumban azonban tartózkodtak.

(Nyitókép: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X