Másfél hétbe tellett a mezőgazdasági miniszternek, hogy kiderítse, hány piacunk van


-A A+

Röpke másfél hét kellett csak Adrian Nechita Oros mezőgazdasági miniszternek, hogy kiderítse, hány piac van az országban. Amikor a kormány elrendelte a vásárcsarnokok bezárását, a miniszter azzal hárította el a piacok számát firtató újságírói kérdését, hogy akit érdekel, nézzék meg a statisztikákat, a minisztériumnak nincsenek naprakész adatai.

November 17-én tartott sajtótájékoztatóján a miniszter bejelentette, hogy 514 piac van Romániában, melyek közül 27-t zártak be ideiglenesen, a járványügyi korlátozó intézkedések miatt. Az elmondottakból kiderült, hogy Adrian Nechita Oros továbbra sincs tisztában a realitással, ugyanis egyenlőségjelet tett a zárt terű és a bezárt piacok száma közé. A valóság ezzel szemben az, hogy vannak zárt piacok, melyek nyitva tartanak. Ilyen például a nagyváradi Széles (Decebal) utcai csarnok, mely továbbra is működik, olyan alapon, hogy folyamatosan nyitva tartják az ablakait.

A miniszter bejelentette, hogy rövidesen a hazai termelőket támogató szabályozást léptetnek életbe. Ennek értelmében 60 százalékra növelnék a belföldi áru arányát egy sor termékkategórián belül az áruházakban és boltokban. A korábbi előírásban 51 százalék szerepelt, azonban ezt a járvány kitörését követően a kormány ideiglenesen hatályon kívül helyezte.








EZT OLVASTA MÁR?

X