Ciolacu: a „román gazdaság sírásóját” javasolták miniszterelnöknek


-A A+

 

Csúfolódásnak minősítette szerda este Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – ahogy ő fogalmazott – „a román gazdaság sírásóját”, Florin Cîţut javasolja miniszterelnöknek.

„A liberálisok semmit sem értettek a románok szavazatából! Csúfolkodás a román gazdaság sírásóját, Cîţut javasolni miniszterelnöknek. Ezeket az eszméletlen embereket csak a húsosfazék érdekli, miközben naponta több száz ember hal meg a vírus miatt. Egyáltalán nem érdeklik az emberek, mert különben a PSD javaslatát, dr. Alexandru Rafilát támogatnák. Csak annyit akarnak, hogy folytassák a lopást, és több tízmilliárd euró kölcsönt vegyenek fel, amit politikai ügyfeleik zsebébe juttassanak” – írt a Facebookon Ciolacu.

Az ellenzéki párt elnöke szerint a választópolgárok megbüntették a PNL-t a vasárnapi parlamenti választásokon. „Semmi legitimitásuk sincs! A PSD soha nem támogathat ilyen gyalázatos javaslatot. És ha a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az RMDSZ megteszi, akkor részesei lesznek ennek a nemzeti katasztrófának. Azt hiszem, itt az ideje, hogy a románok fellázadjanak azok ellen, akik megpróbálják elkobozni voksaikat" – Ciolacu.​

Președintele #PSD Marcel Ciolacu: "Peneliștii n-au înțeles absolut nimic din votul românilor! Să îl propui premier pe...

Közzétette: Partidul Social Democrat – 2020. december 9., szerda

Vasile Dâncu, a PSD országos tanácsának elnöke szerda este a Digi 24 műsorában kijelentette: nem hiszi, hogy „komoly javaslat”, ami elhangzott liberális részről, hogy Florin Cîţu pénzügyminisztert nevesítik miniszterelnök-jelöltnek. Meglátása szerint ez csak egy „változat”, egy politikai fogás, ami azt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet más előkészített javaslatokról. „Nem hiszem, hogy a parlament elé terjesztik ezt a változatot” – közölte a szociáldemokrata vezető.








EZT OLVASTA MÁR?

X