Kormányalakítási konzultációk: az USR-PLUS küldöttsége optimistán távozott Iohannistól


-A A+

A Cotroceni-palotában folytatott hétfői egyeztetés után az USR-PLUS Szövetség optimista egy stabil és kiegyensúlyozott jobbközép parlamenti többség kialakítását illetően - nyilatkozta a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna.

Barna leszögezte, a Klaus Iohannisszal tartott megbeszélésen közölték az államfővel: az USR-PLUS csak egy olyan koalícióban hajlandó részt venni, amely képes az építkezésre, amely nem fél évig vagy egy évig lesz életképes, "hanem négy éven át kormányozni tudja az országot, és képes végrehajtani az oly szükséges reformokat".

"A mai konzultációkat követően optimisták vagyunk a tekintetben, hogy valós esély van egy stabil és kiegyensúlyozott többség kialakítására" - tette hozzá. Rámutatott, az USR-PLUS Dacian Cioloşt javasolja a miniszterelnöki tisztségre, meglátásuk szerint ez biztosítaná az egyensúlyt a koalícióban, tekintettel arra, hogy a PNL igényt tart az alsóházi elnöki funkcióra.

"Világos a tét. Ha sikerül találnunk egy kiegyensúlyozott megoldást, valós esélye lesz az országnak arra, hogy stabil kormánya legyen" - szögezte le. Barna elmondta még, az USR-PLUS készen áll arra, hogy folytassa a koalíciós tárgyalásokat, és bízik benne, hogy sikerül megállapodásra jutniuk a pártoknak. Klaus Iohannis szintén azt mondta, szeretné, hogy a PNL, az USR-PLUS és az RMDSZ létrehozza a parlamenti többséget - számolt be a tárgyalásról az USR elnöke.

(Címlapfotón: az USR-PLUS küldöttsége az államfőnél | Forrás: presidency.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X