Megválasztották a Maros Megyei Tanács alelnökeit


-A A+

A Maros Megyei Tanács 2020-as utolsó nyilvános soros ülésén, csütörtökön a megyei tanácsosok titkos szavazással megválasztották a Maros Megyei Tanács két alelnökét, a 2020–2024-es mandátumra.

Az RMDSZ részéről Kovács Mihály Leventét, a Nemzeti Liberális Párt részéről Ovidiu Georgescut, valamint a Szociáldemokrata Párt részéről Ovidiu Dancut jelölték a tisztségek betöltésére.

A szavazatok számlálását követően Kovács Mihály Leventét 26 igen, 4 nem és 3 érvénytelen szavazattal, valamint Ovidiu Georgescut 26 igen, 5 nem és 3 érvénytelen szavazattal választották meg az alelnöki tisztség betöltésére.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke köszönetét fejezte ki a 2016–2020-as ciklus két alelnökének, Ovidiu Dancunak és Alexandru Cîmpeanunak Maros megye érdekében kifejtett munkájukért, és bizalmát fejezete ki, hogy jó együttműködést fog kialakítani a két újonnan megválasztott alelnökkel.

„Az elkövetkező időszakban a megbeszélések alapján számos feladatot fogok átruházni a két alelnökre. Szerepük nagyon fontos a megyei tanács szakapparátusának tevékenységeinek koordinálásában, és meggyőződésem, hogy gyümölcsöző együttműködésünk lesz. Az elmúlt mandátumban számos projektet indítottunk el, és most következik a kivitelezésük, olyan módon, hogy Maros megye fejlődése jó példával járjon elő országos szinten is” – mondta az elnök.

Az ülés végén Kovács Mihály Levente alelnök kijelentette, hogy célja a választási kampányban bemutatott projektek kivitelezése.

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik az RMDSZ listájára szavaztak, mert másként nem állhatnék ma itt. Rengeteg tennivaló van azon projektek megvalósítása érdekében, amelyeket bemutattunk a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezettel és az egészségügyi beruházásokkal kapcsolatosan. Megtiszteltetés számomra ez a tisztség, és úgy gondolom, hogy jól fogunk együtt dolgozni, és jó eredményeink lesznek” – mondta.

Ovidiu Georgescu alelnök a csapatmunka és az egyensúly fontosságát hangsúlyozta.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ma én leszek az, aki ebben a csodálatos épületben dolgozhat. Köszönöm a jelölést és a többséget, aki rám szavazott. Azt hiszem, nagy felelősségem a megye lakosságával szemben. Tapasztalatom szerint tudom, hogy semmit sem tehetek egyedül, azt hiszem, eljutottam arra a pontra, amikor a politikai fegyverek zaja elhalkul és csak a párbeszédünket kell hallanom, amit a tettek követnek. Rajtunk múlik, hogy bebizonyítsuk, politikailag megérettünk-e. Csak akkor, ha erős csapatunk volt, sikerült fontos dolgokat megtenni. Ugyanezt akarom tenni itt is” – hangsúlyozta.

Ugyancsak a csütörtöki gyűlésen a megyei tanácsosok jóváhagytak egy tervezetet a költségvetési többlet felhasználásáról. Így, mivel a mai napig nem fogadták el a 2021-es állami költségvetésről szóló törvényt, és 2021 januárjában pedig a megyei tanács számlákat kell kifizessen a megyei hatóság folyamatban lévő szerződéseire, 2021-re jóváhagyták az előző évekből fennmaradt összegek felhasználását, amelyek becsült összesített értéke 50 millió lej. Ebből 15milliót a működési szakasz ideiglenes kasszahiányainak a fedezésére, 35 milliót a fejlesztési szakasz a finanszírozására.Továbbá, a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó több intézmény 2020-as költségvetését is kiigazították.







EZT OLVASTA MÁR?

X