A fogdában töltötte az éjszakát Radu Mazăre polgármester


-A A+

Egy bukaresti vendéglő nyári kertjéből kísérték be a korrupcióellenes ügyészség (DNA) székhelyére, ahol több órán keresztül kihallgatták, majd késő este 24 órára őrizetbe vették kedden Radu Mazăre konstancai polgármestert – számoltak be a hírtelevíziók.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusát azzal gyanúsítják, hogy 175 ezer euró csúszópénzt fogadott el egy üzletembertől. Morgenstern Avraham cserében megnyert egy konstancai szociális lakónegyed megépítésére kiírt, 10 millió euró versenytárgyalást. A pénz kerülő utakon, off shore cégeken keresztül jutott el Mazăréhoz – állítják az ügyészek.

A polgármester szerint politikai indíttatású eljárás indult ellene, amelynek hátterében az államfő áll. „A szegényeknek akartam lakásokat építeni, és ez lett belőle. Szégyelld maga, Băsescu” – jelentette ki.

Kedden az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) bejelentette, hogy ellenőrzi a polgármester 2012-2014 közötti vagyonosodását. Az ügyészek kedd reggel házkutatást is tartottak a politikus lakásán. 








EZT OLVASTA MÁR?

X