Soós Zoltán függetlenként indul a marosvásárhelyi polgármester-választáson


-A A+

Függetlenként vág neki a polgármesteri választásoknak, ugyanis a korábbi elképzelésekkel ellentétben ezt a megoldást mindhárom magyar szervezet támogatja – jelentette be szerdán Soós Zoltán, a marosvásárhelyi magyarság polgármesterjelöltje.

„Ez a legelőnyösebb, azonban fontos kiegészíteni egy megfelelően összeállított tanácsosi listával, mivel a kettőnek ki kell egészítenie egymást” – mondta Soós a Marosvásárhelyi Rádiónak. A magyar jelölt véglegesnek nevezte a döntést.

Októberben a magyar politikai alakulatok előválasztást szerveztek Marosvásárhelyen annak érdekében, hogy megválasszák azt a jelöltet, amelyet mindhárom párt támogat a júniusi polgármester-választáson. Ezt az RMDSZ-es Soós Zoltán nyerte meg. Az előválasztás óta zajlik a vita arról, hogy milyen formában indítsák a közös jelöltet, függetlenként, a koalíció jelöltjeként vagy az RMDSZ színeiben.

Korábban az előválasztások nyertese azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ listáján indul a megméretkezésen, a szövetség országos vezetősége azonban ezzel a döntéssel nem értett egyet. Kovács Péter országos ügyvezető elnök úgy fogalmazott: akkor van esély visszaszerezni Marosvásárhelyt, ha egy magyar polgármester-jelölt indul a választási versenyben, aki mögött, a magyar politikai szervezeteken kívül, fel tud sorakozni a város lakosságának többsége.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X