Csónakon keltek át Dunán a szírek, elfogták a román határőrök


-A A+

Négy felnőtt és négy kiskorú irakit és szírt fogott el a határrendőrség a Dolj megyei Măceşu de Jos település térségében, miután csónakkal átkeltek a Dunán.

A határrendőrség szerdai közleménye szerint a migránsok Ausztriába próbáltak eljutni. A csoport feltehetően Törökországból érkezett Bulgáriába, majd egy bolgár állampolgár autóval a Duna-partra szállította, és két kisméretű csónakba ültette őket, amelyekkel sikerült átkelniük a Dunán.

A határrendőrség tiltott határátlépés gyanújával indított vizsgálatot ellenük, majd - a két ország közti egyezmény értelmében - a további eljárás lefolytatására átadja őket a bolgár hatóságoknak.

Kevesebb mint két hete hat menedékkérő - köztük több gyermek - a Dunába fulladt a folyam bulgáriai szakaszán. A Törökországból érkezett iraki csoport szintén csónakon próbált átkelni a Dunán, hogy elkerülje a szerb-magyar határon emelt kerítést, illetve a szerb-román határt, ahol nyár óta csendőri alakulatokkal erősítették meg a határvédelmet.

A túlzsúfolt csónak elsüllyedt, és csak négy embernek sikerült visszaúsznia a bolgár partra, ahonnan a csónakot rendelkezésükre bocsátó embercsempészek közben elmenekültek. A többiek feltehetően vízbe fulladtak, és azóta sem találták meg valamennyiük holttestét.








EZT OLVASTA MÁR?

X