Megszólalt Sorin Grindeanu miniszterelnök


-A A+

A bukaresti incidensekbe „kapaszkodott bele” Sorin Grindeanu miniszterelnök abban a Facebook-bejegyzésben, amelyben a Btk.-módosítás miatt utcára vonuló tüntetésekre „válaszolt”. 

„Sajnálatos módon egy békés tiltakozás az este erőszakba fulladt. Szeretném leszögezni már a kezdetek kezdetén, hogy tiszeteletben tartom a románok jogát arra, hogy tiltakozzanak” – írja a közösségi oldalán Sorin Grindeanu. Hozzátette: sajnos olyan időket élünk, amikor a manipulálást magas fokon űzik.  

Megemlítette, hogy 2 csendőr és 3 tüntető kórházba került az utcai összecsapások miatt. „Mindenkit nyugalomra intek és arra kérem az események miatt aggódó románokat, hogy pontosan tájékozódjanak” – fogalmazott Grindeanu.

A kormányfő végezetül megköszönte a csendőrségnek a munkáját és meggyőződését fejezte ki, hogy nem lettek volna gondok, ha bizonyos csoportosulások nem provokálták volna ki azokat. 

Mint korábban írtuk, szerdán este kb. 130 ezren vonultak utcára Bukarestben a Btk.-módosítás elleni tüntetésen. A megmozdulás erőszakos incidensekkel ért véget, amikor - egyes hírek szerint - futballhuligánok petárdákat dobtak a csendőrök felé, akik könnygázzal és vízágyúkkal válaszoltak. 








Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X