Dragnea bejelentette, hogy megszavazzák a 13-as rendeletet elutasító törvényt


-A A+

A szociáldemokrata parlamenti képviselők meg fogják szavazni a 13-as sürgősségi kormányrendeletet elutasító törvényt, hogy ne szolgáltassanak több alkalmat az értelmezésekre – közölte a közösségi hálón Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„A 13-as rendeletet hatályon kívül helyezték. Szerintem ez már lezárt téma. Elhangzottak olyan vélekedések, miszerint nincs szükség parlamenti vitára ezzel kapcsolatban, mert hatályon kívül helyezték. Beszéltem erről a két ház jogi bizottságának elnökeivel, és arra a döntésre jutottunk, hogy végigvisszük a folyamatot. Megszavazzuk a 13-as sürgősségi kormányrendeletet elutasító törvényt, hogy ne szolgáltassunk több alkalmat az értelmezésekre” – írta Dragnea a Facebookra.

A liberális honatyák csütörtökön követelték a szenátus vezetőségétől, vegyék a plenáris ülés napirendjére a 13-as rendeletet, hogy sürgősségi eljárással utasítsa el azt a plénum.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) közleménye szerint a liberálisok felsőházi frakciójának vezetője, Mario Oprea kérvényezte, hogy a szenátus házbizottsága soron következő ülésén utasítsa a jogi bizottságot a 13-as rendeletről szóló jelentés kiállítására és a plenáris ülés napirendjére való felvételére, hogy a plénum elutasíthassa azt.

A liberális honatyák kifejtették, minden más megközelítés a 13-as kormányrendelettel kapcsolatban gyanakvásra ad okot a parlamenti többség valós szándékai tekintetében








EZT OLVASTA MÁR?

X