Bukarestben és az ország több városában tüntettek a kormány ellen vasárnap este


-A A+

Bukarestben és Kolozsváron mintegy 3000, Temesvár 1500 ember gyűlt össze este 9 óráig, hogy a Grindeanu-kormány ellen tüntessen. Ez a kormányellenes tiltakozás-sorozat huszadik napja. 

Bukarestben a Victoriei téren, esőben tüntetett több ezer ember a kormány ellen. Este 9-kor körülbelül háromezerre nőtt a résztvevők száma, akik a kabinet lemondását követelték, doboltak, sípoltak, vuvuzelákat fújtak és kormányellenes jelszavakat skandáltak. A tüntetés mintegy másfél órát tartott, 22 óra után oszlani kezdett a tömeg.

Kolozsváron - a rendfenntartó erők becslése szerint - szintén körülbelül háromezren vettek részt a vasárnapi, kormány- és PSD-ellenes tüntetésen. A megmozdulás 19 órakor kezdődött, a résztvevők végigvonultak a belváros utcáin, kormányellenes jelszavakat skandálva.

Temesváron körülbelül 1 500 személy vett részt a kormányellenes tüntetésen. Az emberek azt kiabálták: „Igazságszolgáltatást akarunk, nem korrupciót!”, „Összefogva megmentjük egész Romániát”, és „a korrupt Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu”', valamint „a többi korrupt tisztségviselő” távozását követelték a képviselőház, illetve a szenátus éléről. A tüntetés 21 óra körül véget ért, előtte azonban a résztvevők hangosan skandálva köszönték meg a csendőrök munkáját.

Néhány száz személy résztvételével tüntetés volt vasárnap este Brassóban, Nagyszebenben és Jászvásáron, néhány tucat résztvevővel pedig Nagyváradon, Gyulafehérváron, Szászsebesen, Besztercén, Krajován és néhány további településen is. 








EZT OLVASTA MÁR?

X