Sepsiszentgyörgyön találkoztak a székelyföldi városok magyar polgármesterei


-A A+

Az önkormányzatok mindennapi gondjairól, zászlókról, címerekről, a magyar ajkú romák politikai integrálásáról és az áprilisi Székely Kongresszus előkészületeiről egyeztettek csütörtökön, Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi városok magyar polgármesterei. 

Székelyudvarhely és Csíkszereda után harmadszorra Sepsiszentgyörgyön találkozott a 12 székelyföldi város magyar polgármestere. A városházán tanácskozó vezetők célja, hogy párthovatartozástól függetlenül, együtt gondolkodva és cselekedve keressenek megoldásokat az önkormányzataikat érintő kihívásokra.

A tanácskozás szünetében Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere tájékoztatta a sajtót. Elmondta, hogy Kiss Tamás, a kolozsvári Kisebbségkutató Intézet munkatársa tartott előadást a magyar ajkú romák politikai integrációjáról. Bakk Miklós politológus pedig az áprilisban sorra kerülő Székely Kongresszus előkészületeiről tájékoztatta a polgármestereket. Szekeres Attila István heraldikus a székely városok címereiről, zászlóiról tartott előadást.

A sepsiszentgyörgyi zászló hivatalosításáról szóló újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád emlékeztetett, hogy az új zászlótörvény alapján egy évvel ezelőtt az önkormányzat másodszor is elfogadta a város zászlóját, ezen a héten pedig újra benyújtotta a kérését a fejlesztési és közigazgatási minisztériumba, hogy a város lobogóját rögzítsék kormányhatározatban is. A székelyföldi városok magyar polgármestereinek következő találkozóját Erdőszentgyörgyön tartják.
EZT OLVASTA MÁR?

X