Elhalasztották Eugen Bejinariu mentelmi jogának megvonásáról szóló szavazást


-A A+

„Eljárásbeli incidensre” hivatkozva két hétre visszaküldték a jogi bizottsághoz azt az igénylést, amelyben az Eugen Bejinariu szociáldemokrata párti képviselő elleni bűnvádi eljárás elindításához kéri az alsóház jóváhagyását az ügyészség. 

A jogi bizottság elnöke, Eugen Nicolicea javasolta, hogy kerüljön vissza az igénylés a testülethez, arra hivatkozva, hogy a plénumnak küldött véleményezést még az előző törvényhozási ciklusban állította ki a szakbizottság, amikor annak tagjai között olyan képviselők is voltak, akik egy ma már nem létező pártot, a Dan Diaconescu Néppártot képviselték, ugyanakkor a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) nem volt lehetősége állást foglalni az ügyben. 

Az ügyészségi igénylésnek a szakbizottsághoz való visszaküldésére vonatkozó javaslatot 80-an támogatták, 31 képviselő ellene szavazott. 

Eugen Bejinariu ellen hivatali visszaélés miatt indítana bűnvádi eljárást a legfőbb ügyészség a Microsoft-ügyben. Az előző törvényhozási ciklusban az alsóház jogi bizottsága jóváhagyta az ügyészségi igénylést, a plénum azonban kvórumhiány miatt két alkalommal is elhalasztotta a Bejinariu mentelmi jogának megvonásáról szóló szavazást.








EZT OLVASTA MÁR?

X