Továbbra sincs új tagja a Bihar megyei tanácsnak


-A A+

Nem szavazták meg a Bihar megyei tanács PNL- tagjai a PSD új tanácstagjának mandátumát kedden, a tanács decemberi rendes ülésén. Így egyelőre maradt a 17–17 arányú szavazategyenlőség az RMDSZ-PSD-ALDE alkotta megyei vezetés és a liberálisok között.

Az új mandátum kapcsán Ioan Mang PSD-s megyei tanácsalelnök magyarázatot kért, mivel felidézte: a liberálisok azt ígérték, hogy ha lezárul a PSD-ből kizárt, s emiatt megyei tanácsi mandátumát elvesztett Ana-Maria Tiron pere, érvényesítik az új mandátumot. A volt tanácsos a pert elveszette, és nem óvta meg az ítéletet, tette hozzá Mang.

Az is elmondta, hogy pénteken lesz a listán következő és hónapok óta be nem iktatott Adrian Satmari perének tárgyalása, amelyet a liberális párt ellen indított. Dacian Foncea liberális tanácstag ez alkalommal Satmari összeférhetőségét vitatta, és azt mondta, várnak január 7-ig, mikor is arról dönt a bíróság, hogy a prefektúra joggal minősítette-e megürültnek a tanácsosi tisztséget. Mang szerint ez nem kérdéses, mivel Ana Maria Tironnak megszűnt a párttagsága, ezért vesztette el mandátumát, és semmilyen körülmény nem gátolja azt, hogy a tanácsi helyet a listán következő személy töltse be.

Az idei utolsó rendes tanácsülésen nem sikerült tehát megoldani a hónapok óta húzódó helyzetet, kérdés, mi változhat meg januárra.








EZT OLVASTA MÁR?

X