Legyen zöldebb a Valentin-nap – tippek és ajándékötletek


-A A+

Hogy kell-e ünnepelni a Valentin (Bálint) napot, arról korábban már kifaggattuk Mészáros Andrea szexuálpszichológust. Ha azonban az ünneplés mellett döntünk, ajánlott nemcsak párunkra, hanem a környezetünkre is odafigyelni. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, hogyan tehetjük zöldebbé a szerelmesek napját.

Az tagadhatatlan, hogy az ünnepek során több szemetet termelünk, elég csak az ajándékokra, a temérdek csomagolópapírra vagy éppen a túl sok ételre, élelmiszerre gondolnunk, amelyek hamar a kukában landolnak. A környezetvédelem témája egyre több embert foglalkoztat – ha mi, vagy akár a párunk is fontosnak tartja ezt, Valentin-napon is figyeljünk erre oda. Egyszerű és könnyen kivitelezhető tippeket és ajándékötleteket adunk.

Erre figyeljen

  • Semmiképpen se vásároljunk csak azért, hogy adjunk valamit. A boltok polcait ilyenkor ellepik a rózsaszín, giccses, szívecskés holmik, de ezek csak akkor kerüljenek a kosarunkba, ha biztosak vagyunk benne, hogy párunk örülne neki. Ha nem vagyunk biztosak ebben, inkább szánjunk még egy kis időt a megfelelő ajándék megtalálására. 
  • A boltokban kapható képeslapok helyett készítsük el mi magunk: korábban megmaradt színespapírból, vagy csak egyszerűen rajzoljunk néhány szívet egy félbehajtott papírra és írjunk rá kedves üzenetet. 
  • Ne rendeljünk ételt házhoz szállítással. Nem csak a szállítás, de az egyszer használatos műanyagok, amelyben az ételt kihozzák is fölöslegesen terheli a környezetet. 
  • Bár nagy meglepetést okozhat egy futárral küldött virágcsokor, környezetvédelmi szempontból is sokkal jobb, ha személyesen adjuk oda párunknak. 
  • Ha már a virágosnál vagyunk, kérjük meg, hogy ne csomagolja celofánba a virágcsokrot, csupán papírba, amelyet könnyebb újrahasznosítani. Vagy elég az is, ha csak egy masnit köt a csokorra. 
  • Az ajándék becsomagolásához ne vásároljunk csomagolópapírt, inkább használjuk fel az otthon lévő ajándékos táskákat. 
  • Igyekezzünk csomagolásmentesen vásárolni! A csokoládét beszerezhetjük a helyi cukrászdából, csokoládéboltból, ahol saját tárolóba is kérhetjük. Lehet, hogy a csomagolása nem lesz a legszebb, de ha párunknak fontos a környezetvédelem, értékelni fogja ezt. 

Ajándékötletek

  • Ha biztosra mennénk, kérjük meg a párunkat, hogy írjon egy listát arról, minek örülne, de mi válasszuk ki, hogy innen mit teljesítsünk. Ezáltal meglesz a meglepetés ereje, ugyanakkor nem vásárolunk fölöslegesen. 
  • Készítsük el mi magunk a Valentin-napi meglepetést. Hamarosan bemutatunk néhány egyszerű DIY-ötletet.
  • Írjunk levelet vagy verset! A boltban kapható képeslapok helyett sokkal romantikusabb egy saját kézzel írott levél, kedves üzenet, esetleg vers. 
  • Élmény és ajándék is egyben a társasjáték. Választhatunk akár a pároknak szánt, pajzán társasjátékokból is. 
  • Ha a tárgyi ajándék mellett döntünk, keressünk hazai alkotókat, kézműveseket és támogassuk őket vásárlásunkkal. Például egy aranyos illusztráció egy grafikustól, esetleg egy karikatúra, egy hazai tervező egy különleges ruhadarabja, természetes anyagokból készült kozmetikum stb. 
  • Ahogy Mészáros Andrea párkapcsolati szakértő is mondta, a Valentin-nap lényege, hogy tegyünk a kapcsolatunkért. Ez alapján egy közös program lehet a legjobb módja az ünneplésnek. Menjünk el moziba, színházba (a jegyet nem muszáj kinyomtatni), koncertre, kiállításra, vagy éppen étterembe, cukrászdába, borkóstolóra. De „mozgalmasabb" programot is szervezhetünk: elmehetünk egy lovardába, kipróbálhatunk közösen egy új sportot, elmehetünk egy tanfolyamra, vagy kimehetünk az ócskapiacra kincsekre vadászni, esetleg egy antikváriumban kutakodhatunk jó könyvek után. 
  • A közös főzés is jó program lehet! Szerezzük be az alapanyagokat (lehetőleg a helyi piacról, minél csomagolásmentesebben), kapcsoljuk ki a telefonunkat, bontsunk ki egy üveg finom bort és kezdődhet a közös főzés. 
  • Mivel idén Valentin-nap péntekre esik, egy plusz szabadnappal könnyen lehet hosszú hétvégénk, amelyen elutazhatunk egy közeli helyre túrázni. Igazi romantikus feltöltődés lehet. 
  • Néhány éve terjedt el az interneten az a 36 kérdés, amelyet ha két ismeretlen egymásnak megválaszol, szerelembe esik. Hogy ez mennyire működik, nem célunk eldönteni, de akár Valentin-napi program is lehet ezek megválaszolása. A kérdések lehetőséget teremtenek arra, hogy a mindennapjaink ügyes-bajos tennivalói és elintéznivalói mellett őszintén, az érzéseinkről, életünkről beszéljünk a párunkkal. A kérdéssort ide kattintva töltheti le. 

 

 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X