Szombaton nyílik a borszéki nyári bobpálya


-A A+

Újra élettel telhet meg Borszék. A Hargita megye északi részén található üdülőváros vendéglátóhelyei az új szabályokhoz alkalmazkodva felkészültek a vendégek fogadására. A hétvégén nyílik meg a legújabb attrakció, az 5,25 millió lejes beruházással létrehozott nyári bobpálya.

Szombaton 10 órától várja a kikapcsolódni vágyókat a borszéki „Reménység” Síközpontban található nyári bobpálya – közölte Borszék polgármesteri hivatalának sajtószolgálata. A létesítményt megnyitásáról folyamatosan egyeztettek az elmúlt napokban a Megyei Közegészségügyi Hatósággal. Ennek során rögzítették azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartani a működés során: a megfelelő távolságtartás sorban állás közben, kézfertőtlenítő használata a szánkóba történő beülést megelőzően, a létesítményt felügyelők pedig minden egyes használat után fertőtlenítik a szánkókat – emelték ki a hivatal közleményében.

A bobpályát tavaly építették, októberi felavatását követően november közepéig használhatták az érdeklődők. A beruházás értéke 5,25 millió lej, ebből a turisztikai minisztérium mintegy 4 millió lejt biztosított, Hargita Megye Önkormányzatának hozzájárulása 400 ezer lej volt. A pálya hossza 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 572 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 860 méter hosszú lecsúszás. Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör. A létesítmény a tél beálltáig üzemel. Egyelőre ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap 10-19 óra között fogadja a kalandra vágyókat a pálya, a további nyitvatartásról a létesítmény hivatalos Facebook-oldaláról lehet tájékozódni.

Felkészültek a vendéglátók

Mint a polgármesteri hivatal kiemelte: Borszék szerencsés helyzetben van, hiszen földrajzi elhelyezkedése, természeti adottságai ideális helyszínt biztosítanak azok számára, akik biztonságban szeretnék eltölteni idei szabadságukat. A fürdővárosban a hivatal által megszólított 33 szálláshely közül 29 fogad vendégeket, ebből 11 tud étkeztetési lehetőséget biztosítani teraszokon. Ezzel együtt a városban működő vendéglők mindegyike tud ellátást biztosítani a saját teraszán.

(Borítófotó: Benkes Zsolt)








EZT OLVASTA MÁR?

X