Íme 6 módszer, ami megalapozza jó kapcsolatát az anyósával


-A A+

Egy párkapcsolatban mindkét fél számára az az ideális, ha partnerét megkedvelik a szülei. A legjobb már az első találkozások során megalapozni a pozitív viszonyt és figyelni arra, hogy jó benyomás alakuljon ki. Természetesen nem arról van szó, hogy ne valódi énjüket mutassák a felek, csupán érdemes alkalmazniuk néhány módszert, amelyek szimpatikusabbá teszik az embert, írja a femina.hu portál.

  • Felajánlani a segítséget 

Ha a férfi szülei hívják magukhoz gyermekük társát, figyelmesnek kell lennie az együtt töltött idő során, és tanácsos felajánlania a segítségét, amikor csak tudja. Legyen szó terítésről, elpakolásról, mosogatásról vagy bármi másról, imponál a leendő anyósnak, ha a nő igyekszik kivenni a részét a teendőkből. Ha az anyós nem is fogadja el a felajánlott segítséget, a gesztussal nemcsak kedvesként, hanem gondoskodóként tűnhet fel szemében gyermeke barátnője.

  • A kérdések közelebb visznek egymáshoz

Bizonyos kérdések képesek közelebb vinni egymáshoz az embereket, és kiépíteni köztük a kölcsönös szimpátiát. Ha van rá lehetőség, jó érdeklődni minél többet a férfi édesanyjánál. A fiáról való szép emlékeinek felidézése, a fiú gyermekkoráról való érdeklődés, a szülők megismerkedésének története mind közelebb viszi az anyóst a menyéhez. A pozitív történetek ugyanis pozitív érzéseket generálnak, és ezeket részben a nőhöz társítja majd az anyós. Ráadásul az ilyen viselkedés érdeklődő, kedves és törődő személyiséget feltételez.

  • Dicséretek és kedvesség

Régi és olcsó trükknek hangzik, de a dicséret az, ami szinte mindig segít, ha cél bekerülni a másik szívébe. Akár a lakás berendezésére, akár az ételre van néhány jó szava a leendő menynek, ne tartsa magában, mert nemcsak beszélgetést kezdeményezhet a hasonló megjegyzésekkel, hanem oldhatja velük a feszültséget is. 

  • Tanácsot kérni

A tanácskérés azt jelenti, hogy adunk a másik ember véleményére, és ezzel az iránta érzett tisztelet és megbecsülés is kimutatható. Nem kell nagy témákra gondolni, elég csak megkérdezni, hogyan készített ennyire finomra egy-egy fogást, elkérni egy süti receptjét, vagy a véleményéről érdeklődni bármilyen más ügyben, ami szóba kerül. Egy anyós számára mindig öröm, ha tudja, hogy a fia párja ad a szavaira, és tényleg kíváncsi arra, hogy mit gondol.

  • Kedvesen beszélni, mesélni a fiáról

Az első találkozás okozta zavartság vagy kényelmetlen helyzet miatt az ember sokszor nem tudja, hogy viselkedjen. Akármilyen kellemetlenül is érzi magát, ne tartson túlzott távolságot a párjától a szülei előtt. Persze nem kell túlzásba vinni, de a kezének megfogása és egy-egy érintés belefér, hiszen ezek megmutatják, hogy valóban szeretik egymást. Az is nagyon szimpatikus lesz az anyósjelölt, illetve az apósjelölt számára, ha kedves történeteket mesél a nő fiukról. Ha látják, milyen szeretettel beszél párjáról a leendő meny, sokkal könnyebben és gyorsabban kedvelik majd meg.

  • Közös programokat kezdeményezni

Minden szülőben pozitív benyomást kelt, ha érzi, hogy gyermeke párja nem ódzkodik a velük való találkozástól, hanem szívesen szervez közös programokat. Éppen ezért, ha szóba jön a beszélgetés során egy kiruccanás, nem tanácsos visszautasítani őket, ellenkezőleg: ígéretesebb, ha lelkesedést tanúsít az ötlet iránt a leendő családtag. Ha pedig úgy érzi, valóban szívesen töltene velük időt, kezdeményezzen bátran, és hívja át őket például egy vacsorára. Értékelni fogják a gesztust.








EZT OLVASTA MÁR?

X