Mutatjuk, mi mindenre használhatja a befőttes gumit


-A A+

Radír, stresszlabda, jel és dekoráció is válhat a befőttes gumikból, hiszen sokoldalúbban használhatóak, mint azt a legtöbben gondolnák. Az nlc.hu portál összegyűjtött 8 olyan esetet, amikor a befőttes gumi megmentőként szolgálhat.

  1. Ha csúszkál a vágódeszka, miközben az ételt készíti elő a konyhában, nincs más feladata, mint befőttes gumit húzni annak széleire: a gumi ugyanis csúszásgátló hatással bír.
  2. A jegyzetfüzetek gyakran kinyílnak, összegyűrődnek a táskákban, ezért a legjobb megoldás a "szamárfülek" elkerülésére, ha befőttes gumival fogja össze a könyvek, füzetek széleit.
  3. Házibulikon, vendégségben gyakran problémát okoznak az összekeveredett poharak: hogy mindenki megkülönböztethesse, melyik pohárból fogyasztotta el az italát, rakjon a poharakra különböző színű gumikat. 
  4. Ha felszeletelt almát szeretne magával vinni, vagy a gyerekeknek csomagolni tízóraira, viszont a tárolásához nincs megfelelő doboza, a felvágott gyümölcsöt néhány befőttes gumival is összefoghatja.
  5. Ha attól fél, hogy a gyertyatartóból kiesik a méretben oda nem passzoló gyertya, akkor tekerje körbe néhány befőttes gumival a tartóba kerülő részt.
  6. Ha kifogyott a radírból, viszont elraktározott otthon befőttes gumikat, készítsen belőlük egy "labdát": egy darab alufóliát göngyölgessen kis gömbbé, majd erre tekerjen befőttes gumikat. Az elkészült golyók radírként, de stresszlabdaként is használhatóak.
  7. A pumpás kézmosók, kozmetikumok adagolója alá is tekerhet befőttes gumit, így egyszerre csak kisebb mennyiséget tud majd kinyomni a flakonból, és gazdaságosabban használódik el a szer.
  8. Színes gumiszalagokkal akár dekorálhat is. Húzzon rá például néhányat egyszerű befőttesüvegekre, poharakra vagy akár vázákra, és máris megvan a házi készítésű dizájntárgy.







EZT OLVASTA MÁR?

X