Így várják a Mikulást Csíkszeredában


-A A+

Karácsonyi faházikók, gyermekkoncert, kirakodóvásár, Mikulás-vonat teszi színessé Csíkszereda hétvégi programkínálatát. A hétvége zárásaként vasárnap este meggyújtják a második adventi gyertyát is a parkban elhelyezett adventi koszorún.

Színvonalas kulturális kínálat fogadja szombaton a Mikulást és az őt váró gyerekeket, családokat Csíkszeredában. Az ünnepi hangulatot már péntektől fokozza a félóránként közlekedő Mikulás-vonat, amely egy héten át járja Csíkszereda városközpontját. A vonatkozáshoz előzetes bejelentkezés szükséges itt.

Szombattól a Központi parkban faházikókban székely hot-dogot, forralt bort, muffint, kürtős kalácsot, pálinkát, csokoládét és egyéb helyben fogyasztható termékeket kínálnak, 15.00 órától pedig kirakodóvásár kezdődik a Promenádon. Egyebek mellett ékszerek, bőrdíszműves és textil termékek, kozmetikai cikkek, gyógynövényes készítmények közül válogathatnak az érdeklődők.

A vásár a Nagy István Művészeti Középiskolában már megszokott, de idén a járványügyi intézkedések miatt elmaradó Delikates karácsonyi vásárt hivatott pótolni. Szombaton délután kerékpáros mikulások osztanak ajándékokat, 18.00 órától pedig online koncertre várják a kicsiket: a Mese7es zenekar Mikulás-váró énekekkel, interaktív játékokkal szórakoztatja a gyermekeket. A koncertet a Csíkszeredai Városháza facebook-oldal közvetíti.

Vasárnap ismét a Központi park lesz a fő helyszín: 17.00 órától gyújtják meg a második adventi gyertyát. Áhítatot tart Solymosi Alpár unitárius és Tamás János evangélikus lelkész, és fellép a Lux Aurumque kamarakórus. A meghívottak ezúttal a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csíksomlyói Szent István Otthon gyermekei lesznek. Mindenki más bekapcsolódását várják a Csíkszeredai Városháza Facebook-oldalán követhető élő közvetítésbe.








EZT OLVASTA MÁR?

X