FreedomRun: futásra buzdít a 450 éves unitárius egyház


-A A+

A 2018-as esztendő mérföldkő a Magyar Unitárius Egyház történetében, az 1568-as tordai vallásszabadságról szóló határozat kihirdetésének 450. évfordulója. Az ünnepségsorozat már elkezdődött: megemlékező istentiszteletet tartottak, szobrot avattak, Brüsszelben konferenciát és kiállítást szerveztek, nemrég pedig a FreedomRun nevű kezdeményezésük is startolt.

A szervezők egy kedvcsináló videót is készítettek.

Miről is van szó?

A kihívás célja, hogy a résztvevők 23 hónap alatt (2018 januárjától 2019 novemberéig) lefussanak 450 vagy 1568 kilométer, így tisztelegve és megemlékezve a vallásszabadságról. A kiírás szerint ez nem vetélkedő, nem kell profi sportolónak lenni a csatlakozáshoz. Bejelentkezéskor két táv közül választhatunk a 450 vagy az 1568 kilométeresek közül, a kezdő futóknak érdemesebb talán a rövidebb mellett dönteni. A lényeg, hogy szaladni vagy kocogni kell ezeket a kilométereket.

Miért jó szaladni?

A futás erősíti a szívet, a keringési rendszert, növeli a tüdőkapacitást, erősíti az immunrendszert, javítja a szervezet ellenálló képességét. Segít a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulásának csökkentésében. Zsírégető, formálja a combot, a feneket, a vádlit, a hasat, a derekat, a karokat. Hatékonyan javítja a kondíciót, a koncentráló- és állóképességet. Mivel boldogsághormonokat termel, oldja a stresszt, emellett javítja az arcbőr vérellátását és rugalmasságát, tehát szépít is. Hölgyek esetében pedig csökkenti a menstruációs fájdalmat. A FreedomRun mindemellett közösségi élményt is nyújt, a szervezők tájékoztatása szerint bár a rajt nem, a célba érés közös lesz.

Hogyan csatlakozhatunk?

A regisztráció 2018. január 13-án indult és egyészen 2018. május 1-ig bárki csatlakozhat. Bejelentkezni a freedomrun@yahoo.com e-mail-címre küldött levélben lehet, amelyben megadjuk a nevünket, lakcímünket, életkorunkat, pólóméretünket, telefonszámunkat és megjelöljük a kategóriát, amelyhez csatlakozunk (450 km vagy 1568 km). Egy e-mailben egyszerre 4 személy regisztrálhat.

A bejelentkezési díj 20 lej, a fizetési lehetőségről innen tájékozódhat.

Még egy regisztráció!

Ahhoz, hogy a FreedomRun tényleg közösségi kihívás legyen, még egy regisztráció szükséges. A szervezők azt szeretnék, hogy a résztvevők tudjanak egymásról, inspirálódjanak, erőt és támogatást kapjanak egymástól, hiszen „a kihívásukat sokkal könnyebb közösen teljesíteni” – áll a Facebook-oldalukon

Ahhoz, hogy tagjai legyünk a kihívásnak néhány egyszerű lépést kell még tegyünk.

  • Nyissuk meg a számítógépen a www.endomondo.com oldalt.
  • Regisztráljunk e-mail-címmel vagy Facebook-profillal.
  • A felső sorban keressük meg a Challenge (kihívás) fület.
  • Görgessünk lefele és kattintsunk a baloldalt található Explore (kereső) gombra
  • A Search Challenge alatt válasszuk ki a Running, illetve a First to reach X kilometers szűrőket, majd írjuk be a FreedomRun szót (egyben, nagy F és nagy R betűvel) és keressünk a kijelölt kritériumok alapján.
  • Ha megtaláltuk a FreedomRun nevű kihívást, már csak csatlakoznunk kell a Join gombra kattintva.

Ezek után töltsük le az okostelefonunkra az Endomondo nevű alkalmazást, jelentkezzünk be az imént megadott adatokkal, így az adatlapon a kihívások között ott szerepel a FreedomRun is! Az alkalmazást, valahányszor elindulunk szaladni, kapcsoljuk be, mivel méri helyettünk a lefutott kilométerek számát és további hasznos információval is ellát minket. A kihívást megnyitva látható, hányan és kik csatlakoztak.

A szervezők egy videóban is bemutatják a fentebbi lépéseket.

Az első 50 regisztrálónak lépésmérő karórát ajándékoztak, de minden résztvevő ajándék pólót kap. A szervezők további meglepetéseket is tartogatnak. 








EZT OLVASTA MÁR?

X