Erdélyből Tibetbe, Kőrösi Csoma Sándor nyomában


-A A+

Pengő Zoltánnak hívnak, 52 éves, Kolozsváron élő cégvezető és újságíró vagyok, a Maszol munkatársa, előbbi már csak néhány napig, utóbbi, terveim szerint még sokáig. Szeptember 1-én nekivágok egy kilenc hónaposra tervezett gyalogútnak, melynek tervezett végállomása Zangla, India Ladak tartományában. Utazásommal Kőrösi Csoma Sándor előtt kívánok tisztelegni, aki 200 évvel ezelőtt indult el felkutatni az őshazát.

A sajtó és a közösségi média révén szeretném Kőrösit bemutatni elsősorban a román közvéleménynek, amely semmit sem tud róla, s szerény lehetőségeimhez képest azon országokban is, melyeken áthaladok majd. Talán jó lehetőség ez, hogy rajta keresztül megmutassunk valamit magunkról, erdélyi magyarokról, a románoknak, a világnak.

Utamnak semmiféle tudományos vonzata nincs, Csomának tisztelője, nem pedig kutatója vagyok, az útvonalát pedig csak nagy vonalakban fogom követni. Nagyenyedről indulok, beszámolókkal pedig igyekszem majd napi rendszerességgel jelentkezni. Ha kedvük van, tartsanak velem, legalább a virtuális térben.








EZT OLVASTA MÁR?

X