Rekord hosszúságú autópálya megépítését vállalja idén a CNAIR


-A A+

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) rekord hosszúságú, 180 kilométer autópálya építését vállalta 2019-ben - nyilatkozta csütörtök este az Antena 3 televízió műsorában Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke.

„Idén befejezik a Lugos - Déva - 47 km, a Szászsebes - Torda - 41 km, a Radnót - Aranyosgyéres - 33 km, a Berettyószéplak - Magyarnádas - 96 km sztrádaszakaszokat, jövőre pedig tervben van a Nagyszeben - Fogaras - 73 km autópálya” - részletezte a politikus.

A Ploieşti-Comarnic-Brassó szakaszról azt mondta, hogy azt köz- és magánszféra együttműködésével (úgynevezett ppp-rendszerben) tervezik megépíteni, itt májusra várható eredményhirdetés.

Mint ismert, korábban nagy felháborodást váltott ki a moldvai autópálya megépítését szorgalmazó civil szervezetekben, hogy a kormány az idei költségvetés tervezetében „elfelejtett” forrásokat elkülöníteni a Marosvásárhely-Iași sztrádára, holott törvény írja elő a kivitelezését.

Tavaly egyébként 100 kilométer autóálya megépítését ígérte a kormány, de csak 60 kilométert adtak át év végéig a forgalomnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X