Ez az erdélyi autópályaszakasz elkészül év végéig – ígéri a miniszter


-A A+

Év végéig elkészül a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es jelzésű, 17 km-es szakasza, nyilatkozta Răzvan Cuc szállítási miniszter csütörtökön Gyulafehérváron. Hozzátette, a 2-es jelzésű rész építője hasonló ígéretet tett, azonban ő elégedetlen a vállalkozóval, és a jövő héten behívatja a minisztériumba.

Cuc kifejtette, a 24 km-es 2. szakasz építője, a görög Aktor cég nem fizeti időben a román alvállalkozóit, pedig naprakészen megkapta a fizetséget. „Ez megengedhetetlen, és nem fogom tolerálni, hogy a fővállalkozó megkapja a pénzt, de nem fizeti ki a román alvállalkozókat” - fejtette ki a szállítási miniszter a sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a görög vállalkozót felrendelték a minisztériumba, hogy megvitassák a munkálatok ütemét, illetve azt, hogy milyen gondokkal küzdenek, annak ellenére, hogy a tárca átutalta idejében a pénzalapokat.

„A vállalkozó megígérte, hogy év végéig átadja a munkálatot, én azonban fenntartásokkal fogadom ezt” - magyarázta Cuc, leszögezve, amennyiben a 2-es szakasz építője áprilisig nem zárkózik fel a vállalt ütemtervhez, nem kizárt, hogy felbontják vele a szerződést.

Mint ismert, a kormány 180 km autópálya átadását ígéri az év végéig.








EZT OLVASTA MÁR?

X