Ők építhetik tovább a bihari autópályaszakaszt


-A A+

Döntött a Berettyószéplak és Bisztraterebes, illetve a Bisztaterebes és Bihar közötti autópályaszakaszok kivitelezőiről a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

Mint arról már beszámoltunk, az észak-erdélyi autópálya harmadik, Bihar és a magyar határ közötti szakaszának tervezését és kivitelezését a Trameco Rt., a szlovákiai Vahostav Rt., a Drumuri Bihor Rt., Drum Asfalt Kft. és East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport nyerte el. A cégcsoport már dolgozik az 5,3 kilométeres szakaszán, Răzvan Cuc szállításügyi miniszter májusi látogatásakor pedig azt mondta, a két másik szakasz kivitelezőiről is döntés születik két-három héten belül.

Úgy tűnik, ez alkalommal sikerült betartani az ígéretet: a Bihar megyei prefektúra csütörtök délután kiadott közleményében tudatta: megvan a két nyertes cégcsoport. A második, Bihar és Berettyószéplak közötti 28,55 km-es autópályaszakaszt ugyanez a cégcsoport építheti meg, szerződésük értéke áfa nélkül 326,5 millió lej (68,3 millió euró). A vállalkozásoknak ezen a szakaszon összesen 18 hidat, felüljárót és viaduktot kell elkészíteniük, illetve befejezniük, a tervezésre hat, a kivitelezésre 18 hónapjuk van. A munkára tíz éves jótállást vállaltak.

Az első, Berettyószéplak és Bisztraterebes közötti, 26,35 km-es szakaszt a román Constucţii Rt és a horvát Hidroelektra Mehanizacija D.D. (volt Niskogradnja D.D.) nyerte el. Szerződésük áfa nélkül 361,9 millió lej (75,7 millió euró), ezen a szakaszon egy csomópontot kell kialakítani, illetve 19 hidat, felüljárót és viaduktot építeni vagy befejezni. A tervezésre és kivitelezésre ugyancsak hat, illetve 18 hónapjuk van, szintén tíz éves jótállást vállaltak az autópályaszakaszért.








EZT OLVASTA MÁR?

X