Több milliárd lejt adott kölcsön a lakosság az államnak


-A A+

Több mint ötvenezer állampolgár több mint 2,6 milliárd lejt fektetett idén Tezaur államkötvénybe - közölte szombaton Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, aki sikeresnek nevezte a kibocsátást.

"A kizárólag magánszemélyek számára kibocsátott államkötvények révén a pénzügyminisztérium vonzó kamatlábakkal és futamidőkkel, biztonságos alternatívát kínál a megtakarításra, amelyekhez a polgárok a jövőben is hozzájuthatnak" - nyilatkozta Eugen Teodorovici.

Hétfőtől újabb Tezaur államkötvényeket bocsát a lakosság rendelkezésére a pénzügyminisztérium. Az 1, 2 és 3 éves futamidejű értékpapírokat 3,5, 4, illetve 4,5 százalékos kamattal jegyzik. Az értékpapírokból származó jövedelem adómentes. Az államkötvények október 7-étől 31-éig vásárolhatók meg a kincstárban, és 30-áig a városi postahivatalokban (vidéken 29-éig).

A minisztérium tájékoztatása szerint a kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték 18. életévüket. Az anyagtalanított formájú, 1 lej névértékű kötvényekre évente kiszámított kamatot a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átadhatók, idő előtt visszavásárolhatók és a tulajdonos esetleges elhalálozása esetén örökölhetők. 
EZT OLVASTA MÁR?

X