A miniszter biztosította az egészségügyben dolgozókat, hogy meg fogják kapni fizetésüket


-A A+

Sajtóközleményben tett ígéretet kedden Victor Costache egészségügyi miniszter, hogy az ágazat dolgozói időben megkapják decemberi fizetésüket.

"Megvolt az első megbeszélésem a pénzügyminiszterrel, amelyen jelen volt Ludovic Orban kormányfő és Raluca Turcan kormányfőhelyettes is. A pozitív költségvetés-kiigazítás szükségességéről tárgyaltunk, annak érdekében, hogy ki tudjuk adni a fizetéseket és ki tudjuk egészíteni az egészségügy keretösszegét a megkezdett projektek folytonossága érdekében. Az egészségügyben dolgozók meg fogják kapni a munkájuknak megfelelő béreket a törvény előírásai szerint" - idézi a közlemény Victor Costache egészségügyi minisztert.

Ludovic Orban november 7-én úgy nyilatkozott, hogy nincs elegendő pénz sem az egészségügyi programokra, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) költségvetésére. A kormányfő akkor azt mondta, az egészségügyi miniszternek csapatával együtt fel kell mérnie, mekkora összeggel kell kiegészíteni a tárca költségvetését. Egyelőre biztos, hogy nincs elegendő pénz az év lezárására sem az egészségügyi programok, sem a CNAS büdzséjének tekintetében. 'Így aztán természetesen nincs pénz a fizetésekre sem' - mondta Orban.

Az egészségügyi miniszter akkor azt válaszolta, megoldást kell találni egy pozitív költségvetés-kiigazításra. Becslése szerint körülbelül négymilliárd lejre van szüksége a szaktárcának.








EZT OLVASTA MÁR?

X