Aszfaltozzák az Érselénd és Székelyhíd közötti utat


-A A+

Az utolsó szakaszába érkezett az Érsemjént Érkenézen és Érselénden át Székelyhíddal összekötő út építése – olvasható az érsemjéni önkormányzat közleményében. Semjén felől már aszfaltozzák az új utat, ami kevesebb mint a felére csökkenti a távolságot a község és Székelyhíd között.

A Semjént és a község másik két faluját Székelyhíddal összekötő új útra már több alkalommal is adtak le pályázatot, amelyek sorra nyertek is, de központi adminisztratív okokból mindeddig elmaradt a beruházás finanszírozása – olvasható.  Az út megépítésére az Országos Vidékfejlesztési Program keretében nyertek végül támogatást. Ebből tavaly nyáron sikerült elkezdeni az építkezést.

A pályázat keretében mintegy 8 kilométer hosszú új út épül meg Érselénd, illetve a Székelyhíd–Létavértes országút között – mondta el Balázsi József polgármester. „A helybélieknek régi vágyuk válik most valóra, ugyanis eddig ha Székelyhídra akartak menni, csak kerülővel, bő húsz kilométert megtéve érkezhettek meg az érmelléki városba, míg a most elkezdett út elkészültével ez a távolság kevesebb mint a felére csökken” – magyarázta Balázsi József polgármester. A mintegy nyolc kilométeres útból négy kilométeres szakasz Érsemjén közigazgatási területén, és szintén megközelítőleg négy kilométer Székelyhíd határában húzódik. Ezen a szakaszon zajlanak már az előkészítő munkálatok.








EZT OLVASTA MÁR?

X