FRISSÍTVE – Kedden elindítják a kkv-k hitelprogramjának internetes oldalát


-A A+

FRISSÍTVE: A kis- és középvállalkozásoknak nyújtott kedvezményes hitelprogram (IMM Invest) internetes platformja kedden vagy szerdán ismét működőképes lesz – ígérte ki Florin Cîţu pénzügyminiszter vasárnap este a Digi 24 műsorában. Hétfőn a tárcavezető pontosított: kedden 9 órától műköni fog a portál.

„A honlap a hét elején, kedden, vagy szerdán működőképes lesz, de valószínűbb, hogy kedden. Készen van, tesztelték, láttam én is. Az utóbbi harminc évben ez a legjobb kis- és középvállalkozóknak készült program” – mondta a miniszter vasárnap este a Digi 24 műsorában. Nyomatékosította, hogy amint kézhez kapja a szakértői véleményt a platformnak az elindítás napján, április 17-én történt lefagyásáról, nyilvánosságra hozza azt.

Cîţu szerint ez a program nagy segítségére lesz a romániai iparnak. Az IMM Invest alkalmazást április 17-én indították el, de röviddel elindítása után lefagyott, sőt azt is mondta akkor a pénzügyminiszter, hogy hackertámadás áldozata lett az oldal. A program keretében a válság által jelentősen sújtott vállalkozások az állam által támogatott hitelekhez juthatnak működőtőke-befektetések és beruházások finanszírozására.

FRISSÍTÉS: Hétfő délelőtti Facebook-bejegyzésében a miniszter azt írta, hogy kedd reggel kilenc órától a honlap működni fog, és az igénylések sorrendjében biztosítják a kedvezményes hiteleket. A tőkebefektetésekre 90 százalékos állami garanciát kínálnak, a kamatot pedig átvállalja az állam – tette hozzá a tárcavezető.

 

(Nyitókép: Florin Cîţu | Fotó: gov.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X