Védelmi miniszter: többet kell befektetni a hazai magasan képzett munkaerőbe


-A A+

Egyre többet kell a román iparba és a hazai magasan képzett munkaerőbe fektetni a GDP, vagyis a bruttó hazai termék védelmi kiadásokra elkülönített két százalékából – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

A tárcavezető a Védelmi és Repüléstechnikai Szakszervezetek Szövetségének (ASIAA) képviselőivel folytatott megbeszélést. A miniszter arról számolt be, hogy a védelmi ipar koordinálásával megbízott szaktárcával, azaz a gazdasági minisztériummal ismertette a hadsereg felszerelésére irányuló, 10 éves programban előirányzott célkitűzéseket, annak érdekében, hogy az ágazat gazdasági szereplői ehhez tudják igazítani fejlesztési stratégiájukat.

A megbeszélés központjában a román védelmi ipar újjáélesztése állt. A cél az, hogy a román védelmi ipar képes legyen a világpiaci standardoknak megfelelő szintű fegyverzet és katonai felszerelések gyártására, amelyek megfelelnek a szövetségen belüli együttműködés követelményeinek.

 

Ennek érdekében szükség van a hazai védelmi ipar és a védelmi minisztérium szoros együttműködésére, amely a gyártósorok korszerűsítését, hazai és külföldi vállalatokkal való partnerséget és a kutatási szektor, illetve a védelmi ipar közötti technológiaátadást feltételezi – olvasható a közleményben.
EZT OLVASTA MÁR?

X