Két erdélyi város a legbiztonságosabb európai úti célok között szerepel


-A A+

Két romániai város, Nagyvárad és Nagyszeben szerepel az European Best Destinations európai utazásokat és kultúrát népszerűsítő honlap idei legbiztonságosabb turisztikai célpontokról összeállított listáján.

Az European Best Destinations platform a legnagyobb európai turisztikai szövetséggel és az Európai Bizottsággal is együttműködik a fenntartható turizmus népszerűsítésében.

A platform olyan turisztikai úti célokat gyűjtött össze, melyeket kevésbé érintett a koronavírus-járvány, illetve ahol speciális higiéniai, egészségvédelmi és fizikai távolságtartásról szóló intézkedéseket vezettek be a szállodákban, étterekben vagy éppen a tömegközlekedési eszközökön.

Nagyváradot többek között azért választották a biztonságos úti célok közé, mert a városban külön kórházat jelöltek ki a COVID-19 járvány betegeinek, bevezették a csoportos (pooling) tesztelést, elővigyázatossági intézkedéseket vezettek be a közintézményekben, biztosították a lakossági maszkellátást – tájékoztatott a várost népszerűsítő Visit Oradea.

Az oldalon többek között Nagyvárad szecessziós épületeit és középkori fesztiválját (sajnos ez idén elmarad – szerző megj.), múzeumait ajánlják a turisták figyelmébe, de említik a turisztikai kártyát is, amellyel az érkezők megnézhetik a közgyűjteményeket és két napon át használhatják a tömegközlekedést is. Nagyszebent a történelem és a természet kedvelőinek is ajánlják az oldalon.

Az oldalon továbbá Grúzia fővárosát, Tbiliszit és Batumi városát, a görögországi Korfut, Prevezat, Horvátország fővárosát Zágrábot, valamint Rijekát, Cavtatot, a portugáliai Algarve-t, az Azori- és Madeira-szigeteket, az Alentejo-régiót, a montenegrói Kotort, Lengyelország fővárosát, Varsót és Gdanskot, Ausztria fővárosát, Bécset, a szlovéniai Bohinjt, Máltát, Litvánia fővárosát, Vilniuszt, Lettország fővárosát, Rigát és a finnországi tajgát legbiztonságosabb európai úti célként.

(Címlapfotó forrása: europeanbestdestinations.com)








EZT OLVASTA MÁR?

X