Jövő héten adják át az észak-erdélyi autópálya újabb szakaszát


-A A+

Jövő héten adják át a tervek szerint az észak-erdélyi autópálya Bihar–Bors-szakaszát, a munkálatokat a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) veszi át - tájékoztat az Economica.net. 

A CNAIR hivatalos oldalán közölte, jelenleg szakaszonként zajlik az előátvétel az említett szakaszon, az átvétel becsült időpontja pedig a 2020. július 27–30. Az Economica.net információi szerint viszont csak őszel nyitják meg a szakaszt a forgalom előtt. Ekkorra el kell készülnie a tervek szerint a határátkelőnek is a román–magyar határon.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, mújusban javában zajlott az aszfaltozás az észak-erdélyi autópálya harmadik Bihar megyei, Bihar–Bors közötti, 5,35 kilométeres szakaszán. Az említett szakasz a magyarországi M4-es autópályához csatlakozik majd. A kivitelezési szerződés értéke áfa nélkül 134,22 millió lej, a Trameco Rt., a Vahostav SK, a Drumuri Bihor Rt., a Drum Asfalt Kft. és az East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport a munkálatok 84 százalékával készült el májusban. 








EZT OLVASTA MÁR?

X