Ózondús blöff: erdélyi hegyi levegőt árul palackozva egy nagyváradi cég


-A A+

Gyártói szerint a termék megkönnyíti a tanulást, fokozza a kreativitást, csökkenti a stresszérzetet és segít leszokni a káros szenvedélyekről.

Ősi és megcáfolhatatlan igazság a kereskedelem és a szolgáltatások terén, hogy megfelelő marketinggel felvezetve és körítve bármiféle őrültségre lehet vevőt találni, gyakran nagy tételben és szép pénzért. Ebből az alaptételből kiindulva álmodhatta meg és hozhatta létre a vállalkozását három nagyváradi fiatalember, egy bankigazgató, egy építési vállalkozó és egy fogász, akik az Erdélyi Szigethegység levegőjét palackozzák és forgalmazzák.

Az Apuseni Mountains Research Co az egykor nagy népszerűségnek örvendő üdülő, Biharfüred környékén szippantással gyűjtenek levegőt egy elektromos kompresszoros tartályba, „szűz, a szennyezés által nem érintett vidékről, hajnalban, amikor legtisztább és legfrissebb az állapota”. A hegyi levegőt Nagyváradra szállítják, ahol tejszínes tubus méretű, az aeroszolos készülékekével azonos maszkkal ellátott palackokba adagolják.

A sűrített palackozott levegő két kiszerelésben kapható: az 5 literes tartalma állítólag 130, a 7 literes pedig 160 belégzéshez elegendő. Előbbit 14,99, utóbbit 16,99 dollárért forgalmazzák, közvetlenül megrendelhetők a cég honlapjáról. Aki szeretne bespájzolni biharfüredi levegőből, az vásárolhat 12 darab 7 literes palackot potom 152,9 dollárért.

Közel 10 ezer euró profit az első évben

A gyártók szerint az általuk palackozott hegyi levegő csökkenti a stressz hatását, elősegíti a tanulást, növeli a szervezet energiaszintjét, ösztönzi a kreativitást, enyhíti az allergiás tüneteket, segít megszabadulni a káros szenvedélyektől, általánosságban javítja az életminőséget, sőt, még másnaposság ellen is jó.

A cég honlapjáról nem lehet megtudni, milyen tanulmányok és kísérletek alapján teszik a gyártók a termékükre nézve felettébb hízelgő kijelentéseket. A weblapon azért megkérdőjelezhetetlen igazságok is olvashatók, például az, hogy az emberi test oxigént használ.

A termékeket a sztereotip, ám hangzatos, Friss levegő a vámpírok földjéről szlogennel reklámozzák, mely az egyik termék márkaneve is. A levegőt nem csak tisztán, hanem illóolajakkal vegyítve is forgalmazzák.

A céget megkeresték a Bihoreanul nevű helyi hetilap munkatársai, ám érdeklődésüket azzal hárították el, nincs még itt az ideje, hogy a sajtón keresztül a nagy nyilvánosság elé rukkoljanak. A honlapjukról azt azonban meg lehet tudni, hogy nagy terveik vannak Keleten, egy forgalmazón keresztül jelen vannak az Egyesült Arab Emírségekben, Indiában, Vietnámban, Thaiföldön, Sri Lankán és Indonéziában.

Úgy tűnik, hogy a palackozott levegő forgalmazása életképes üzleti ötlet. Az Apuseni Mountains Research 2018-ban még inaktív volt, tavaly azonban már 134 376 lej árbevétele volt, s 40 099 lej nyereséget könyvelt el. A 30 százalékot meghaladó profitráta igazán figyelemre méltó, azt bizonyítja, hogy a palackozott hegyi levegő fogyasztása valóban hozzájárul az életminőség emeléséhez. Természetesen a cég tulajdonosainak az életminőségéhez.








EZT OLVASTA MÁR?

X