Nem gyárt több Logan MCV-t a Renault


-A A+

Az MCV a kevésbé népszerű Dacia modellek közé tartozott, tavaly már csak 35 ezer készült, egy részük Marokkóban.

Jövő héten szerelik össze az utolsó Logan MCV gépkocsikat a Renault mioveni-i üzemében. „Ami a modell megújulását illeti, már dolgozunk az intelligens fejlesztési megoldásokon, melyek ennek a járműnek a következő generációját megkülönböztetik majd az előzőtől” – közölték a Renault kommunikációs igazgatóságának romániai illetékesei. A cégen belüli források szerint az MCV utódja egy sokoldalú, multifunkcionális kombi lesz.

A Logan MCV gyártása 14 éve kezdődött. 2012 óta az új MCV mellett a Dacia gyártott egy hétszemélyes modellt is, Lodgy néven, valamint a kizárólag személyszállításra szánt Dokkert, illetve ennek áruszállító változatát, a Dokker Vant. A Logan MCV-t Mioveni mellett a Renault tangeri gyárában is gyártották. A francia sajtó értesülései szerint a vállalat a közeljövőben a Lodgy és a Dokker gyártását is le fogja állítani.

Az MCV a kevésbé sikeres Dacia modellek közé tartozott. Tavaly, Romániában és Marokkóban összesen 35 ezer darab készült belőle. A Logan szedán változatából 2019-ben 62 ezret szereltek össze.

A harmadik generációs Sandero gyártását az anyacég a közeljövőben teljes egészében Marokkóba helyezi át. Ezt a lépést az indokolja, hogy a súlypont ezen modell esetében eddig is az észak-afrikai országban volt: tavaly Mioveni-ben csak 35 200 Sanderot szereltek össze, a Stepway változatot is beleértve, míg Tangerben és Casablancában 220 ezret. A Sandero Stepway modellt ugyanakkor továbbra is gyártani fogják a mioveni-i üzemben.








EZT OLVASTA MÁR?

X