Jövő év elején megnyithatnak egy szakaszt a majdani Brassó–Comarnic-autópályán


-A A+

A Brassó és Comarnic városát összekötő autópálya mintegy 6,3 kilométeres szakasza nyílhat meg az autós forgalom számára jövő év elején – közölte az autópályák építését figyelő Pro Infrastruktúra Egyesület (Asociația Pro Infrastrucură).

A mintegy 52 kilométeresre tervezett A3-as Brassó–Comarnic-autópálya Barcarozsnyó és Keresztényfalva közötti 6,3 kilométeres szakasza már nyolcvan százalékban elkészült. A munkálatok az elmúlt hetekben jelentőset haladtak – osztotta meg az egyesület a megfigyeléseinek eredményeit. Az említett szakaszról drónos videofelvételt is készítettek.

A 6,3 kilométeres autópályarészhez 3,7 kilométeres, négysávos bekötőutat is építenek. Jól haladnak az út töltésének a stabilizálásával, az utolsó aszfaltrétegek leterítésével, a védőkorlátok felszerelésével, a körforgalmak építésével, valamint a Barcarozsnyó közelében található tartópillérek építésével is.

Az egyesület megjegyzi: nem valószínű, hogy idén teljesen befejezik az említett szakaszt, azonban olyan utolsó simítások csúsznak át a következő évre, amelyek nélkül is már biztonsággal használható lenne az út.

(Címlapkép: YouTube)








EZT OLVASTA MÁR?

X