Beindult az új vonat Bukarest és a Henri Coandă reptér között, de máris késett


-A A+

Szombatról vasárnapra virradó éjjel indultak el az új vonatok a bukaresti Északi Pályaudvarról a Henri Coandă repülőtérre, de nem sikerült tartani a menetrendet.

Az első vonat, amely a CFR Călători szerelvénye volt, 23:50-kor indult az Északi Pályaudvarról és 0:10-kor érkezett a repülőtérre, tehát sikerült a bejelentett 20 perc alatt megtennie a távot. Vasárnap reggel azonban az a szerelvény, amely a repülőtérről indult és 8:16-kor kellett volna befusson az Északi Pályaudvarra, csak fél órával később, 8:45-kor érkezett meg, írja a Hotnews. A 9:11-es vonat pedig el sem indult a repülőtérről, és 80 percig semmilyen más szerelvényt nem sikerült útnak indítani Bukarest felé.

Vasárnap reggel gyakorlatilag feje tetejére állt a vasúti közlekedés a Galac-Bukarest útvonalon, a Galac-Bukarest járat, illetve a Slobozia-Bukarest járat 50-50 percet késett. Mint kiderült, a menetrend összeállításával volt probléma, ugyanis a Bukarest-Otopeni helyi érdekeltségű vasútvonal 16 kilométeren közös a Galac-Bukarest távolsági vasútvonallal.

A Bukarest-Otopeni HÉV három évtizede a második új vasútvonal, amit átadnak Romániában, miután 6 évvel ezelőtt 5 kilométeres szakasz készült el Golenți és a Calafat melletti Új Európa Híd között. A repülőtéri vonatjáratok egy része megállás nélkül közlekedik, és a tervek szerint 20 perc alatt teszi meg a távot, egyes szerelvények azonban két köztes megállóhelyen meg fognak állni, így valamivel hosszabb lesz a menetidejük. A vonatjegy ára 4 lej.

(Címlapfotó: Lucian Bode közlekedési miniszter Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X