Negyvenen vesztették el munkahelyüket a kovásznai tűzvész miatt


-A A+

Több mint negyven személy vesztette el a munkahelyét, a hónap elején, Kovászna városban leégett fafeldolgozó üzemképtelenné válása miatt. A Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség (AJOFM) igazgatója Kelemen Tibor sajtótájékoztatón számolt be, hogy a fürdővárosi cég több mint 40 alkalmazottjának volt kénytelen felmondani, miután lángok martalékává vált a fafeldolgozó üzem, elégett több mint 20 fafeldolgozó gép, 150 köbméter faanyag, illetve a cég dokumentumai és az alkalmazottak személyes iratai.

Felmérések szerint a kovásznai tűzvészben mintegy 1,2 millió lejnyi kár érte a céget. Úgy tudjuk a kovásznai fafeldolgozónak volt biztosítása, így elképzelhető, hogy megtérítik a kárt. Kelemen Tibor szerint megpróbálnak állást találni a szerencsétlenség miatt munkahely nélkül maradt szakembereknek, hiszen a kovásznai gyár több mint 20 éve működik, ezidő alatt voltak változások a személyzetben, de az alkalmazottak többsége évtizedek óta ugyanott dolgozott.

A Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség vezetője szerint Kovászna városban a Prima fagylaltgyár is tömeges elbocsátást jelentett, több mint 40 alkalmazottjától válik meg a nyári idény végén. Az igazgató szerint ezek az emberek nem érdekeltek új munkahelyek keresésében, mert tavasztól, várhatóan újra alkalmazza őket a fagylaltgyár. 








EZT OLVASTA MÁR?

X