Nem biztos, hogy hétfőn újranyitnak a görög bankok


-A A+

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának egyik tagja szerint még nem biztos, hogy hétfőn újranyitnak a görög bankok.

A görög bankok újranyitásáról még nem döntöttek – közölte Ewald Nowotny, aki egyben az osztrák jegybank elnöke is, péntek reggel egy rádióinterjúban. Megjegyezte azt is, hogy 6-8 hétre van szükség a görög segélycsomag elindításához.

Előzőleg az EKB csütörtökön 900 millió euróval 89,9 milliárd euróra emelte a sürgősségi likviditási támogatásból igénybe vehető források keretösszegét a görög bankok számára.

Az EKB döntése után csütörtök este Dimitrisz Madrasz görög pénzügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy három hét kényszerű szünet után hétfőn újranyitnak a bankok, de egyelőre marad a napi 60 euróban limitált készpénzfelvétel a bankautomatákból.

Az elmúlt hetek gyakorlatához képest hétfőtől annyi változás lesz, hogy ha valaki nem jut napi 60 euróban limitált pénzéhez mondjuk hétfőn, akkor kedden már 120 eurót vehet ki az automatából - magyarázta akkor a görög illetékes.
EZT OLVASTA MÁR?

X