Székelyföld stand Bukarestben: a hagyományos disznóvágás után is érdeklődtek


-A A+

Székelyföld is képviseltette magát a nemzetközi turisztikai vásár őszi kiadásán Bukarestben, a Romexpón. A november 12-15. között zajló eseményen a Székelyföld standnál a székelyföldi kastély- és kúriaszállók, a gyógykezelések, a közelgő ünnepi kínálatok, valamint a sízési lehetőségek iránt érdeklődtek leginkább.

A nemzetközi turisztikai vásáron a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna város és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Panziós Tagozata, valamint a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csík Info, az Udvarhelyi Turinfo, a Csomafalvi Turisztikai Iroda, a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület, a parajdi wellness központ szakemberei közösen népszerűsítették a térségek turisztikai kínálatait. 

Az idén tavasszal is megszervezett turisztikai vásáron a tapasztalat azt mutatta, hogy a román turisták szívesen töltik a húsvétot távol otthonuktól, és ez a szilveszterrel és a karácsonnyal sincs másként. A november 12-15. között a standokhoz látogató érdeklődők többsége a téli ünnepekre vonatkozó ajánlatokat, programcsomagokat, téli sportolási, főként sízési lehetőségeket keresték, illetve a hagyományos disznóvágás időszakáról érdeklődtek. 

Több mint 230 kiállító volt jelen a hétvégén záruló kiállításon, a belföldi utaztatásokban érdekelteket személyesen keresték fel a székelyföldiek együttműködés, kölcsönös népszerűsítés érdekében. A közeljövőben együtt dolgoznak azon, hogy az országos ajánlatok között több székelyföldi program szerepeljen - összegezték a két megye turisztikai szakemberei.








EZT OLVASTA MÁR?

X