Kivonulhat három nagy áruházlánc Romániából


-A A+

Kivonulhat a közeljövőben Romániából három nagy élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc: a Cora, a Billa és a Real. Áruházaikat a konkurencia vásárolja majd fel – állítja az ecomomica.net által idézett elemzésében egy jó nevű piackutató cég.

A PMR Consulting jelentése szerint mindenképpen csökkeni fog a piaci szereplők száma a romániai élelmiszer-kereskedelemben a következő öt évben. Ennek jelei már érezhetők. Az Auchan nemrégiben felvásárolt húsz romániai Real-áruházat negyedmilliárd euróért a Metro Grouptól, és piaci hírek szerint a Carrefour hamarosan a Billa üzleteit kebelezi be.

A PMR Consulting szerint a Metro portfoliójában maradt húsz Real-üzlet és 11 Cora hipermarket is eladó. A jelenség az elemzés szerint azzal magyarázható, hogy rendkívül erős lett a konkurencia az ágazat nyolc nagy piaci szereplője között.

Ilyen körülmények között az áruházláncok fokozatosan a vidéki településekre próbálnak terjeszkedni, illetve az online-kereskedelemre erősítenek rá a piackutatók szerint. Így például Prof üzletet nyílt a Kolozsvár melletti Szászfenesen, és kisebb üzleteket nyitott a kisvárosokban a Carrefour és a Metro is.








EZT OLVASTA MÁR?

X