Marokkóba költözteti a Logan MCV gyártását a Renault


-A A+

Mioveniből a marokkói Tangerbe költözteti a Logan MCV gyártását a Renault. A francia cégcsoport szerint nincs ok pánikra, nem csökken a termelés Mioveniben.

A tangeri Renault-gyár igazgatója, Jean-Francois Gal már korábban meglebegtette egy francia magazinnak, hogy 2017 első negyedévében átveszik a Logan MCV gyártását Romániából. Celine Furet Renault-szóvivő ezt a héten a Reuteresnek megerősítette. Kiegészítette azzal, hogy amúgy sem a Logan teljes termelését költöztetik el, másrészt a Duster gyártásához többletkapacitásra van szükség Mioveniben. Egyszerű átcsoportosításról van szó, román munkahelyek nincsenek veszélyben – hangoztatta a szóvivő.

A marokkói Tangerben működő Renault/Dacia-gyárban eddig Sanderót, Lodgy-t és Dokkert gyártottak. A franciák választása a földrajzi közelség és a gyarmati múlt mellett az nagyon olcsó munkaerő miatt esett az észak-afrikai országra. Jelen esetben valószínű az utóbbi miatt billent megint a mérleg Marokkó felé Romániával szemben a márka döntéshozóinál – írja a totalcar.hu.








EZT OLVASTA MÁR?

X