Április 15-ére tolták ki a 600-as adónyilatkozat benyújtási határidejét


-A A+

Január 31-éről kitolják április 15-ére a 600-as adóbevallási űrlap benyújtási határidejét - közölte szerdán Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Az új kabinet első ülésének elején a kormányfő azt mondta, az elkövetkező hetekben megoldást keresnek majd arra, hogy a béren kívüli juttatásokban részesülő személyeknek egyetlen űrlapot kelljen majd kitölteniük, illetve hogy a befizetés évente egy alkalommal történjen, és nem előzetesen.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kedden még azt nyilatkozta: mégsem kell kitölteni a 600-as adóbevallási űrlapot. Akkori közlése szerint a  kormány más módot keres arra, hogy a szabadfoglalkozásúak befizessék a társadalombiztosítási járulákukat a jövedelmük után.

Hétfőn Teodorovici még úgy fogalmazott: lehetséges, hogy összevonják a 200-as és a 600-as nyilatkozatot. "Az első kormányülésen elhalasztjuk a 600-as nyilatkozat benyújtásának határidejét, de az is lehet, hogy be sem kell majd nyújtani a jelenlegi formában, mert összevonjuk a 200-as nyilatkozattal" - mondta a pénzügyminiszter.








EZT OLVASTA MÁR?

X