Startup vállalkozói workshopot és találkozót szerveznek Tusványoson


-A A+

Magyarországi és nemzetközi startup vállalkozói tapasztalatokat vitat meg az erdélyi tehetségekkel a The Connect East Incubator partnerségben a Junior Busines Clubbal a Bálványosi Szabadegyetemen július 25-27. között.

Startup vállalkozói találkozóval indul idén a Bálványosi Szabadegyetemen az erdélyi ötletgazdáknak tervezett workshop. A rendezvényen személyesen is találkozhatnak azok, akik eddig csak az interneten keresztül vitatkoztak a startupok jövőjéről.

Tusnádfürdőn 2014 óta rendez ötletversenyeket a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója, Turcsán Tamás Péter. A rendezvény idén is egy szélesebb körű együttműködés keretén belül valósul meg, mivel a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup támogató szervezet is. A program során Müller Tamás marketing szakember, Kuti Géza piackutató és Turcsán Tamás Péter startup mentor nyújt segítséget a résztvevők számára az ötleteik továbbfejlesztésében, az egyéni problémáik megoldásában, a stratégiai tervezésben és az üzleti lehetőségek validálásában.

A hagyományosan 3 napos esemény az Infotér Egyesület által működtetett VIP sátorban (Puskás Ferenc Kávéház) kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak. A szervezők idén kibővített programmal várják a legjobb erdélyi startupokat, bemutatkozni vágyó ötletgazdákat, a három naposra tervezett programra, amely délelőttönként – szerdától, péntekig 10:00-14:00 óra között történik.

A Tusványosi startup workshopon az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. A legismertebbek közülük talán Bustya Attila, aki jelenleg a Csiki Sörgyárban működő drón laboratórium vezetője, vagy a korábban Shoptsie néven indult Soldigo, amely alapítói ma már a nemzetközi webshopok világában is népszerűek. Az itt megfordult ötletgazdák számos díjat, elismerést gyűjtöttek be a munkájukkal mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetéseken. A program korábbi résztvevői is szívesen látogatnak vissza a Tusványosi startup vállalkozó workshopra, ötletversenyre és ilyenkor a saját tapasztalataikkal gazdagítják a feltörekvő fiatalok projektjeit.

Az eseményre itt lehet regisztrálni. További információkért a turcsantamas@gmail.com vagy a juniorbusinessclub@yahoo.com e-mail címre lehet írni, vagy Karácsony Zsoltot, a JBC elnökét keresni a +40 751 790 537 telefonszámon.

Ők lesznek jelen

Turcsán Tamás  Péter

A The Connect East Incubator szakmai vezetőjeként a magyar startup élet egyik meghatározó szereplője. Jelenleg a kárpát-medencei innovatív kezdővállalkozásokat segít kapcsolati tőkével, PR-kommunikációval. Startup és mobilos eseményeket szervez, valamint saját startupok indításával is foglalkozik. A közösségi finanszírozás szakértőjeként több ilyen jellegű szolgáltatást is indított. Újságíró és blogger. Munkájával a legnagyobb nemzetközi startup hubok-ban található inkubátorokhoz épít hidakat. Több mint 35 startup hackathont szervezett csapatával Magyarországon és külföldön egyaránt. Szereti Erdélyt. A székelyudvarhelyi inkubátor tanácsadója, távirányítással. Első vállalkozása – a Guru / PC GURU magazin – megalapítása óta a játékprogramok rajongója.

Müller Tamás

Piacvezető digitális reklámügynökségeknél (Webtrend, Kirowksi, Carnation) kiemelt ügyfelekkel és koordinációval foglalkozott. A Ringer kiadónál segített újraszervezni az online portfóliót (Nemzeti Sport online, Magyar Hírlap Online, Blikk.hu, Teen-Network), a Carnation Zrt képviseletében pedig a Közép-Kelet Európai terjeszkedésért volt felelős. Mindemellett tanácsadó szerepet tölt be többek közt az Életpálya Alapítványnál, a Kairos Student Venture Competition-ben, az iCatapult NEXT workshop-ban és alapító tagja a BudapestBoost startup közösségnek. Több startup esemény szervezésében vett részt, mint például a Startup Underground 2013 (suu.hu), a Lean Startup Conference Budapest Streaming éjszakák, Central European Startup Awards, valamint teljes lebonyolítója volt az első CEE Women Startup versenynek.Alapító tagja a Budapest Launchpad oktatási- és a kézműveseket es vidéki kultúrát támogató Galambház nonprofit egyesületeknek.

Kuti Géza

2000 óta foglalkozik online kutatással, az első hazai internetes témájú kutatásokat a Carnation Research majd a Carnation Internet Consulting keretében végezte a 2000-es évek elején. A Carnation után az NRC-nél dolgozott az online kutatási módszerek kidolgozásán és a hazai ügyfelek megnyerésében az online kutatások irányában. Ezt követően a Synovate kereteiben, speciális kutatási megoldásokkal és sokországos tracking kutatásokkal foglalkozott. A Synovate-s éveket követően a Pesti Esthez igazolt, ahol a teljes portfolió kutatási tevékenységéért felelt sikerrel. A Pesti Est-es kutatási munkák kiszervezése miatt 2007-ben megalakította saját kutatócégét, a MédiaQ Piackutató Kft., ahol a termék- és szolgáltatás fejlesztése mellett az üzletfejlesztésért és a kiemelt partnerek stratégiai kapcsolattartásáért felel. Ügyfelei közé tartozik számos hazai és külföldi piackutató cég, akiknek online és táblagépes kutatási megoldásokat biztosítanak a magyar internetezők és lakosság körében. A cég mára multinacionális ügyfélkörrel is büszkélkedhet (pl.Bayer, FrieslandCampina, Bunge, Nestlé, Bols, Citibank).








EZT OLVASTA MÁR?

X