Elnökválasztás 2019: így állnak az államfőjelöltek a fogadóirodáknál


-A A+

120 lejt kap az a szerencsejátékos, aki 10 lejt tesz meg a fogadóirodáknál arra, hogy Viorica Dăncilă megnyeri az államfőválasztást. 

A közvélemény-kutatásokat általában valamelyik párt rendeli meg, a felmérések tehát bizonyos fokig mindig a megrendelő szempontjait tükrözik. A fogadóirodáknál azonban más a helyzet, itt minden a pénzre megy ki, a számok ez esetben már inkább tükrözik a valóságot. 

A fogadóirodák adatai szerint a legnagyobb eséllyel – akárcsak a felméréseknél – Klaus Johannis nyeri meg az elnökválasztást. Az irodák a tét 1,10-szeresét fizetiki ki,  ha a PNL jelöltje újrázni tud. Vagyis aki 10 lejt tenne a jelenlegi államfő végső győzelmére, az csak igen kevés pénz vághatna zsebre, nyeresége ugyanis mindössze 10,10 lej lesz.

A második helyre az USR-PLUS jelöltje, Dan Barna került, meglehetősen lemaradva, hiszen a szorzó nála már 5,40. A fogadóirodák szerint a szociáldemokraták elnökének, a volt kormányfőnek, Viorica Dăncilának esélye sincs nyerni, a szorzója igen nagy, 12,00. Ugyanez a helyzet a Pro Románia és az ALDE által támogatott Mircea Diaconu színésszel is.

A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) jelöltje, Theodor Paleologu több mint kétszer rosszabbul áll a harmadik helyen szereplő két politikusnál, hiszen 25-ös szorzóval jegyzik. Aki mondjuk 10 lejjel ráfogadott, az – ha a jelöltből államfő lesz – 250 lejt vihet haza. 100 vagy 1000 lej, vagy ennél nagyobb tét esetében természetesen még gazdagabb lehet a szerencsejátékos

A fogadóirodák szerint a többi jelölt jóformán labdába sem rúghatna. Alexandru Cumpănașut 200-as, Kelemen Hunort  250-es szorzóval jegyzik. Ők viszont a többi jelölthöz képest viszonylag még jól is állnak, hiszen Ramona Ioana Bruynseels esetében a szorzó 700-as, Cătălin Ivan és Viorel Cataramă esetében pedig 1500-as.

A többi jelölt – Ninel Peia, Sebastian Constantin Popescu, John Ion Banu és Bogdan Stanoevici – esetében a szorzó 5000. Vagyis egy olyan szerencsejátékos , aki mondjuk 10 lejes téttel valamelyikükre fogadna, 50 000 lejt vághatna zsebre, 100 lejes fogadásnál pedig 500 ezer lejt, aki pedig meggondolatlanul 1000 lejt tenne valamelyik jelölt győzelmére, 5 millió lejjel gazdagodna.

Persze, annak igencsak csekély a valószínűsége, hogy valaki, a csodákban reménykedve, ekkora összeget kockáztatna rájuk fogadva.








EZT OLVASTA MÁR?

X