Író-olvasó találkozóval vezetik be a kortárs magyar irodalmat a Cărturești-boltokba


-A A+

A kortárs erdélyi magyar irodalom kedvelői számára jó hír, hogy november végétől már nemcsak a kimondottan magyar nyelvű kiadványokra szakosodott boltok polcain találhatják meg az erdélyi könyvkiadók köteteit, hanem a Cărturești könyvkereskedés különböző üzleteiben is. Az üzletláncnak a kolozsvári Iulius Mallban található boltja egy író-olvasó találkozóval hívja fel az alkalomra a figyelmet.

Lupescu Kata regonyfolyamának legfrissebb része, A végső kezdet a 2019-es kolozsvári ünnepi könyvhéten került bemutatásra | Fotó: Exit Kiadó

Eddig is sokan szerettek betérni a Cărturești könyvesboltba Kolozsváron, és annak a lehetősége, hogy ezután magyar nyelvű könyveket is látunk itt, még inkább emelni fogja a kedveltségét. A három szintes boltban a bibliofilek órákat tölthetnek a gyönyörűen elrendezett könyvespolcok között, az asztalokon gondosan elhelyezett újdonságok, s a teázóban finom illatok terjengenek. A Cărturești hangulata meghozza az olvasási kedvet, minthogy nem csupán a vásárlás divatját hirdeti, hanem kultúrateremtő szerepet is vállal. A könyvesbolt-láncnak nem ez az első próbálkozása, hogy a multikulturalizmust felvállalva nyisson a magyar könyvkiadás fele. Ez alkalommal kimondottan a kortárs erdélyi magyar irodalmat szeretné népszerűsíteni az erdélyi magyar könyvkiadók kiadványain keresztül.

November 26-án, kedden 18.30-tól a Iulius Mall-beli Cărtureștiben Lupescu Kata, a nagysikerű  fantasy-kalandregény-sorozat szerzője várja olvasóit és rajongóit egy bensőséges beszélgetésre, amelyet László Noémi költő moderál. A találkozón részt vesz Eszenyei Katalin is, az Exit Kiadó munkatársa. A sorozat kedvelőinek alkalmuk nyílik személyes kérdéseiket föltenni, ugyanakkor megtudhatják, hogy milyen új kalandok várnak kedvenc hősnőjükre, Charlotte Turquoise-ra. Lupescu Kata nemcsak minden fölvetett kérdésre válaszol, hanem föl is olvas regényéből, és dedikálja kötetét mindazoknak, akik akár a helyszínen szeretnék megvásárolni, akár otthonról érkeznek saját, már elolvasott példányukkal.

Lupescu Kata fiatal kolozsvári író, a Kalózlány regényfolyam szerzője. 2002-ben született Budapesten, egyéves kora előtt azonban Kolozsvárra költözött a szüleivel. Jelenleg az Apáczai-líceum diákseregét gyarapítja. A Kalózlány megírásához hatodikos korában, 11 évesen látott hozzá. Eddig négy kötet jelent meg, a könyvek a fantázia világába vezetik az olvasót. A Kalózlány a szó nemes értelmében vett ifjúsági kalandregény. Lebilincselő sztorival, szikrázó párbeszédekkel és nem utolsósorban az írói fantázia olyan sziporkáival, mely oldalról oldalra egyik bámulatból a másikba ejti az olvasót. A szerzővel készült interjúnk ide kattintva olvasható.EZT OLVASTA MÁR?

X