Elnökválasztás 2019: Külföldön szavazott Rareș Bogdan és Eugen Tomac


-A A+

A római román főkonzulátuson szavazott Rareș Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, európai parlamenti képviselő, míg Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) elnöke a chișinăui román nagykövetségen adta le szavazatát pénteken.

Rómában a római konzulátus előtt esőben várakoznak a szavazók, hogy bejuthassanak az épületbe és leadhassák voksaikat az elnökválasztáson. Rareș Bogdan pártbéli kollégájával, a bukaresti parlament tagjával, Robert Sighiartăuval együtt adta le voksát. Azt mondták, azért külföldön szavaztak, hogy bátorítsák a külföldön élő román állampolgárokat, hogy minél nagyobb számban járuljanak az urnák elé.

Eugen Tomac Chișinăuban elmondta, hogy a 2014-es elnökválasztáson is a Moldovai Köztársaságban szavazott, és felkérte a román állampolgársággal rendelkező moldovaiakat, hogy minél nagyobb számban éljenek szavazati jogukkal.

Kijelentette: a PMP javaslatára háromnapos voksolást vezettek be a külföldön élőknek, így eltűnnek a „végeérhetetlen sorok” a szavazókörzetek elől. A Moldovai Köztársaságban 37 szavazókörzetet alakítottak ki.








EZT OLVASTA MÁR?

X